ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέλος η περιπέτεια για τον πρώτο Έλληνα ναυτικό που κρατούνταν όμηρος στο Ιράν από τον Μάιο – Επιστρέφει Ελλάδα

Η ανάρτηση του Γ.Πλακιωτάκη

Τέλος η περιπέτεια για τον πρώτο Έλληνα ναυτικό που κρατούνταν όμηρος στο Ιράν από τον Μάιο – Επιστρέφει Ελλάδα

Η περιπέτεια του ενός από τους Έλληνες ναυτικούς που παρέμεναν από τον Μάιο όμηροι στο Ιράν λαμβάνει τέλος, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωση ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, έρχεται στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι είχε γίνει γνωστό ότι οι 49 Έλληνες και αλλοδαποί ναυτικοί που βρίσκονταν σε ομηρία για περισσότερο από τρεις μήνες, μετά το ρεσάλτο στα δεξαμενόπλοια από ένοπλες δυνάμεις του Ιράν στο 27 Μαΐου, επιστρέφουν άμεσα από το Ιράν.

Η ανάρτηση του Πλακιωτάκη για την επιστροφή του Έλληνα ναυτικού από το Ιράν

Η αρχή λοιπόν έγινε μα τον Έλληνα ναυτικό, με τον Γ.Πλακιωτάκη να γράψει στο Twitter: «Μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου Delta Poseidon το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή».

Η Τεχεράνη δέχθηκε και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω, δέχτηκε και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί θα επιστρέψουν άμεσα στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Η αρχή του απεγκλωβισμού ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, καθώς αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος του πλοίου Prudent Warrior, αφού του χορηγηθεί η σχετική βίζα.

Στο δεύτερο πλοίο, το Delta Poseidon, στο οποίο βρίσκονται εννέα Έλληνες, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύνολο των Ελλήνων ναυτικών θα αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, εκτός από έναν Έλληνα ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του στο πλοίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.