ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγκλημα στα Τέμπη: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Κ.Αγοραστού για το «μπάζωμα» και την «εξαφάνιση» στοιχείων (upd)

Μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Έγκλημα στα Τέμπη: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Κ.Αγοραστού για το «μπάζωμα» και την «εξαφάνιση» στοιχείων (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 09:21): Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, με αφορμή το «μπάζωμα» στο οποίο προέβει στον τόπο που σημειώθηκε το έγκλημα τον περασμένο Φεβρουάριο που είχε ως αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» πολύτιμα στοιχεία με τα οποία και θα μπορούσαν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες ακόμα και σε πολιτικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», η Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη σε βάρος του κ.Αγοραστού μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Περιφερειάρχης, όπως με ένταση σημειώνει στο υπόμνημά του, ειδικά ως προς το επίδικο σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο του εγκλήματος, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται πως ο Κ.Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Η μήνυση είχε προκαλέσει τότε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη διάσταση της μήνυσης περί «αλλοίωσης κρίσιμου αποδεικτικού υλικού», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετικές αξιολογήσεις, ακόμη και στη «συγκάλυψη της ποινικής ευθύνης» των υπεύθυνων για την τραγωδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά και για να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους με την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας και μετά την απομάκρυνση των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών έγιναν εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.