ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα – Μέχρι την Τετάρτη θα τελειώσουν όλα»

Ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος ήταν ξεκάθαρος για την έκβαση του θρίλερ της Πάτρας

Θ.Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα – Μέχρι την Τετάρτη θα τελειώσουν όλα»

Η μυστηριώδης υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης και οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος, επανέλαβε πως η όλη υπόθεση κρύβει ένα μεγάλο και σκοτεινό έγκλημα ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα γίνουν συλλήψεις και ότι τα πάντα θα τελειώσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Όταν όπως λέει το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται για τους θανάτους θα βρεθούν με χειροπέδες.

«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, μέχρι την Τετάρτη θα έχουν τελειώσει όλα. Θα έχουμε και συλλήψεις», τόνισε στο Star ο κύριος Κατερινόπουλος.

Ερωτηθείς για την πολύκροτη υπόθεση από την Πάτρα ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε πως «είναι το έγκλημα του αιώνα, που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο και θα είναι απίθανο να μην είναι εγκληματικές ενέργειες οι θάνατοι των τριών κοριτσιών».

«Ευθύνη της Αστυνομίας είναι να φτάσει στον δράστη ή τους δράστες, από όπου και αν προέρχονται αυτοί, αλλά έχουν βρει τον στόχο ή τους στόχους» συμπλήρωσε ο ταξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κύριος Κατερινόπουλος τονίζει πως οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και προβλέπει εξελίξεις που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν.

Λέων: Ποιο στοιχείο θα ξεκλειδώσει μια ενδεχόμενη εγκληματική πράξη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

Για το θέμα μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής, Δρ. Γρηγόρης Λέων ο οποίος ανέφερε: «Πρώτα από όλα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ιατροδιακαστική έκθεση, όπως είχαμε στις δύο πρώτες περιπτώσεις για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Συμπέρασμα δεν βγαίνει ούτε με μια ιστολογική, ούτε από μια μόνο τοξικολογική αλλά το σύνολο των εξετάσεων και την ιατροδικαστική έκθεση. Άρα είναι ακόμα πάρα πολύ πρώιμο να μιλάμε για την αιτία και τον μηχανισμό θανάτου του 3ου παιδιού.

Πόσο μάλλον όταν ακόμα και με δημοσιογραφικές πληροφορίες ουσιαστικά αποτυπώνεται το τι δεν βρέθηκε όχι το τι βρέθηκε».

Και πρόσθεσε: «Ο όρος “εξωγενείς παράγοντες” μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να είναι μια ουσία χορηγηθείσα, είτε με μια στέρηση οξυγόνου.

Η ιστοπαθολογική εξέταση δεν θα μας δείχνει αν έχει πάρει ουσία το παιδί. Αλλά θα μας δώσει κάποια ευρήματα. Αυτό θα μας ξεκλειδώσει ουσιαστικά τη θεωρεία μιας εγκληματικής πράξης ή όχι».

Νέα έρευνα για τις ουσίες που της χορηγήθηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έχει από σήμερα το πρωί στα χέρια του τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων στα όργανα της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

O κ. Μπουζιάνης με βάση τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, θα είναι εκείνος που θα συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο παθολογοανατόμος έχει εντοπίσει ευρήματα που θα πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω από τον ιατροδικαστή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Επίσης αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αλλοιώσεις σε ζωτικά όργανα του μικρού κοριτσιού, οι οποίες προκλήθηκαν από τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ή άλλης ουσίας.

Για όλα τα παραπάνω ενημερώνονται οι επικεφαλής αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Οργισμένες δηλώσεις Λύτρα – «Δεν είναι κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου»

«Η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενα της που αναπαράγονται, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν έχει μιλήσει με όσους επικαλούνται ότι συνομιλούν με την μητέρα και μάλιστα έχουν και κάρτες με τα λεγόμενα της», υπογράμμισε ο Απόστολος Λύτρας.

«Υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός με πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, δεν υπάρχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως ότι το τρίτο παιδί κατάπιε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο. Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Βγαίνουν άνθρωποι που αναφέρουν πως ήταν του περιβάλλοντος τους και που το ζευγάρι δεν τους γνωρίζει καν. Είναι ανθρωποφαγία», είπε σε έντονο ύφος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως «δεν είναι κατηγορούμενη, δεν έχουμε κατηγορούμενους σε αυτήν την υπόθεση», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, την βρίζουν, της λένε ότι σκότωσε τα παιδιά της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Εμείς από την πρώτη στιγμή περιμένουμε να βγουν όλες οι εξετάσεις», είπε ο κ. Λύτρας, λέγοντας ακόμη πως «ο πατέρας μου μετέφερε ότι η σύζυγός του ήταν μια εξαιρετική μητέρα που ήταν διαρκώς πάνω από τα παιδιά της. Ακούσαμε και από σοβαρό μέσο ενημέρωσης, ότι άργησε να πάει στην κηδεία του παιδιού τους γιατί έπινε καφέ. Μιλάμε για κανιβαλισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.