ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θάνατος 20χρονης στα Γιάννενα: Ανακοπή και σηπτικό σοκ δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Τι αναγράφεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας

Θάνατος 20χρονης στα Γιάννενα: Ανακοπή και σηπτικό σοκ δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Γιάννενα, από τον θάνατο της 20χρονης κοπέλας η έχασε τη ζωή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, καθώς είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα.

Θείος της άτυχης φοιτήτριας δηλώνει συντετριμμένος «οι γιατροί δεν γνωρίζουν τίποτα. Ο ιατροδικαστής θα μας πει τι έγινε».

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Το παιδί έφυγε από το νησί μια χαρά. Όταν ήρθε στα Γιάννενα, ανέβασε πυρετό, πήγε στο νοσοκομείο, όπου πρέπει να νοσηλεύτηκε 7- 8 ημέρες και μετά τέλος».      

Τι αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας

Σύμφωνα με όσα γράφονται στα αστυνομικά έγγραφα, η ώρα θανάτου ήταν στις 12.33 της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρονται τα εξής: «Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση».

Συγκεκριμένα αναγράφει: 

«Την Τρίτη (12.09.23) η ασθενής κλινικά και ενδοσκοπικά παρουσίαζε σταθερή εικόνα με ελαφρά βελτίωση.

Σήμερα (13.09.23) η ασθενής παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, η οποία εκδηλώθηκε με σοκ, πετεχειώδης αιμορραγίες δέρματος, διαταραχές του πηπτικού μηχανισμού, ολιγουρία, μεταβολική οξέωση και εργαστηριακή εικόνα διάχυτης ενδοαγγειακής και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων (σύγχυση, διέγερση, υπόταση, ηπατική βλάβη, αύξηση μυοκαρδιακών ενζήμων, υποξυγονεμία, θρομβοπενία). 

Υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών. Στην ασθενή τοποθετήθηκε κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης», αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, όπου καταγράφτηκε ο αιφνίδιος θάνατος της 20χρονης κοπέλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα τα μέλη της οικογένειας της περιμένουν πλέον την ιατροδικαστική, η οποία θα δώσει τις ακριβείς απαντήσεις για το θάνατο της 20χρονης, ενώ έχει δοθεί εντολή από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Την ίδια στιγμή και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων διενεργεί  προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της φοιτήτριας από τη Χίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.