Θάνατος παιδιών στην Πάτρα – Γ.Λέων: «Καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ασφυξία»

«Ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα – Γ.Λέων: «Καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ασφυξία»

Η χθεσινή ανάρτηση που έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με την οποία περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο η Μαλένα θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως είπε, το σκίτσο αυτό είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης κι επομένως δε θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος», επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα της Μαλένας δείχνει ότι σε εκείνο το σημείο φέρει εκδορές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δράστης που έχει προκαλέσει ασφυξία στο κοριτσάκι είναι δεξιόχειρας.

«Το μεγάλο δάχτυλο στο σκίτσο είναι στο αριστερό μάγουλο του θύματος. Αντίστροφα θα γίνει αν έχουμε δεξιόχειρα δράστη», επισήμανε.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ότι και η ίδια και η κατηγορούμενη είναι δεξιόχειρες, τόνισε ότι πρόκειται για μια ατυχέσταση δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ελπίζω αυτή τη δήλωση να την κάνει και στις αρμόδιες αρχές, γιατί έχει μεγάλη αξία. Στη Μαλένα ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.