ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θάνατος Σ.Βαλυράκη: Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Θάνατος Σ.Βαλυράκη: Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση

Στη Δικαιοσύνη θα κληθεί να λογοδοτήσει ο εισαγγελέας ο οποίος έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία για το θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, ενώ λίγους μήνες αργότερα ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις και προφυλακίστηκαν δύο ψαράδες για τη δολοφονία του πολιτικού σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε προσφύγει σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Προκοπίου, που είχε χειριστεί την υπόθεση, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Η προσφυγή έγινε δεκτή και πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του.

Σημειώνεται πως μετά την απόφαση του κ. Προκοπίου να θέσει την υπόθεση Σ.Βαλυράκη στο αρχείο, η οικογένεια του πολιτικού προσέφυγε στον εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας και, με βάση στοιχεία και τις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος δύο αδελφών ψαράδων που φέρονται ότι εμπλέκονται στο θάνατο του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, βάσει της κατάθεσης ενός αυτόπτη μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να λογομάχησαν με τον Σήφη Βαλυράκη και ένας από αυτούς να τον χτύπησε με ένα κοντάρι, με αποτέλεσμα ο πολιτικός να πέσει από το φουσκωτό του στη θάλασσα και να χτυπηθεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Μετά τις απολογίες τους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων ψαράδων. Όμως, μέσα σε έναν μήνα, οι κατηγορούμενοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, το οποίο αντικατέστησε την προσωρινή τους κράτηση με καταβολή εγγύησης 40.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη κατήγγειλε πως ο μάρτυρας που είδε το επεισόδιο των δύο ψαράδων με τον πολιτικό, αρχικά δέχτηκε επίθεση και στη συνέχεια επιχειρήθηκε η δωροδοκία του. Για την απόπειρα εκφοβισμού αλλά και δωροδοκίας του, ο μάρτυρας έχει προσφύγει στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.