Θεσσαλονίκη: Ακόμη δύο οβίδες του Β’ Παγκoσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο

Συνολικά στο σημείο έχουν βρεθεί έξι οβίδες

Θεσσαλονίκη: Ακόμη δύο οβίδες του Β’ Παγκoσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο

Συνολικά έξι οβίδες, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, σε εργοτάξιο που βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο ιδιοκτήτης και χειριστής των χωματουργικών μηχανημάτων που εκτελεί εργασίες στο σημείο, εντόπισε σήμερα (28/09) άλλες τρεις οξειδωμένες οβίδες.

Άμεσα κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνση και εξουδετέρωσή τους.

«Εντόπισα μια νωρίς το πρωί στις 8:00 μια γύρω στις 10:00πμ και μία πριν από λίγο στις 12 μμ… Δεν έχει τελειωμό αυτό…», επισήμανε ο ιδιοκτήτης και χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων Άγγελος Φρατζίδης, ιδιαίτερα ανήσυχος, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε «και οι τελευταίες οβίδες που εντοπίστηκαν είναι ολόιδιες με τις προηγούμενες, είναι οξειδωμένες οβίδες, των 33 εκ. και διάμετρο 81χιλ. απο τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλες είναι εντοπισμένες στο ίδιο σημείο γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως εδώ πρέπει να υπήρχε αποθήκη με πυρομαχικά».

«Είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος διότι όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν σίγουρα και άλλες εδώ. Ο στρατός είναι συνέχεια εδώ επιβλέπει τις εργασίες και αναλαμβάνει να απομακρύνει τις οβίδες που εντοπίζουμε», τόνισε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε μια τριόροφη πολυκατοικία που είχε ανεγερθεί το 1954 και κατεδαφίστηκε το 2004, σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες τις περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.