ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί «ανήλικοι» σε σπείρες διακίνησης παράνομων μεταναστών

Κατηγορηματικές οι Αρχές: Δεν πρόκειται να απελαθεί κανείς

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί «ανήλικοι» σε σπείρες διακίνησης παράνομων μεταναστών

Δύο «ανήλικοι» αλλοδαποί, οι οποίοι δηλώνουν  17 και 16 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 34χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν από την αστυνομία για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνέλαβαν, στην ευρύτερη περιοχή του Γαλλικού Ποταμού, έναν 34χρονο ημεδαπό, οδηγό αυτοκινήτου και τον 17χρονο «ανήλικο» αλλοδαπό συνοδηγό του, όταν -σύμφωνα με την αστυνομία- στο όχημα εντοπίστηκαν πέντε αλλοδαποί (ένας εκ των οποίων στο πορτ μπαγκάζ) που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Μάλιστα, ο 17χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζή, χωρίς επιτυχία.

Εν τω μεταξύ, σε άλλο περιστατικό, 16χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι στο διαμέρισμα που διαμένει, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, φιλοξενούσε πέντε αλλοδαπούς οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, για τη φιλοξενία κατέβαλαν χρήματα στον 16χρονο.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι υπόλοιποι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε ΚΕΠΑ πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.