ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι πωλούσαν αυτοκίνητα εικονικά και εισέπρατταν τις προκαταβολές

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας, ηλικίας από 28 έως 42 ετών

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι πωλούσαν αυτοκίνητα εικονικά και εισέπρατταν τις προκαταβολές

Επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν από τρία άτομα περισσότερα από 8.000 ευρώ, με ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκίνητων στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση είναι μία από τις τέσσερις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2023 και κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.

Από τις αστυνομικές έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας, ηλικίας από 28 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και απλή συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, με το πρόσχημα ηλεκτρονικής επένδυσης χρημάτων, μία 40χρονη από τους δράστες προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αποσπάσει χρήματα από υποψήφιο επενδυτή, ενώ 42χρονη δράστιδα μέσω ιστοσελίδας πώλησης υποδημάτων που είχε δημιουργήσει η ίδια, απέστειλε σε παθόντα προϊόν κατώτερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που παρήγγειλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.