ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια ο Αλγερινός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν ομοεθνή του – «Πήγε να με βιάσει» υποστήριξε

«Ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να σκοτώσω»

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια ο Αλγερινός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν ομοεθνή του – «Πήγε να με βιάσει» υποστήριξε

Ο 23χρονος Αλγερινός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν ομοεθνή του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «έσπασε» τα ισόβια καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 17 μηνών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2021, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όταν ο κατηγορούμενος εισήλθε με αίματα στα ρούχα του σε ένα ψητοπωλείο, άρπαξε ένα μαχαίρι από τον πάγκο εργασίας και στη συνέχεια πήγε στην οδό Μακεδονικής Αμύνης και κάρφωσε πέντε φορές το 24χρονο θύμα, τραυματίζοντάς τον στην καρδιά και σε σημεία του σώματός. Το θύμα έτρεξε προς τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και ξεψύχησε μπροστά τους.

Λίγα λεπτά πριν το φονικό είχε σημειωθεί επεισόδιο ανάμεσα στον δράστη και το θύμα, με τον δεύτερο να του επιτίθεται και να τον τραυματίζει ελαφρά με ένα ψαλίδι. Αυτό φαίνεται να προκάλεσε και την αντίδραση του 23χρονου, ο οποίος αν και αρχικά έφυγε, στη συνέχεια γύρισε για να του επιτεθεί και να τον σκοτώσει.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή του ομοεθνή του και ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να τον βιάσει, λέγοντας του μάλιστα «θέλω να σε γ…ω», ενώ τον θώπευσε σε σημείο του σώματος.

«Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου»

«Ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να σκοτώσω. Για εμάς τους άντρες αυτή η λέξη θίγει την αξιοπρέπειας μας. Θύμωσα και τον έσπρωξα. Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου σαν άντρας. Τον έσπρωξα δεύτερη φορά, εκείνος θύμωσε και με χτύπησε στα πλευρά και πίσω με το ψαλίδι. Είχα στο μυαλό μου ότι είναι τρελός και ότι αυτός θα με σκοτώσει. Ήμουν 19 χρονών, ήταν αποφασισμένος να μου κάνει κακό και να με σκοτώσει. Εγώ έχω μεγαλώσει με αραβικές αρχές και αξιοπρέπεια», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μόλις με χτύπησε με το ψαλίδι στο μυαλό μου καρφώθηκε ότι ήθελε να με σκοτώσει. Τρελάθηκα και δε μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Έτρεμα ολόκληρος. Έτρεξα, είδα το μαγαζί και φαινόταν το μαχαίρι στον πάγκο του ψητοπωλείου. Εκείνος με ακολουθούσε. Ήταν αποφασισμένος να με σκοτώσει και εγώ όχι, δεν έλεγξα τα χτυπήματα που του κατάφερα», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.