ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 27χρονο για τη δολοφονία στο ψιλικατζίδικο στην Τούμπα

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω»

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 27χρονο για τη δολοφονία στο ψιλικατζίδικο στην Τούμπα

Σε ισόβια για ανθρωποκτονία και 11 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής για τη ληστεία μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προσθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Η έφεση του δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και επέστρεψε στη φυλακή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 36 χρονών, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών για τη συνέργεια στη ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Από το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 27χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη ληστεία μετά φόνου του 44χρονου Μάριου σε ψιλικατζίδικο της Τούμπας τον Νοέμβριο του 2021, ισχυρίστηκε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε μέσα σφαίρες. Πήγα μόνο να κάνω τη ληστεία. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών».

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 37χρονο ελληνικής καταγωγής, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη ληστεία και για κατοχή ναρκωτικών.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο του επέβαλε δύο περιοριστικους όρους, της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και τη συνέχιση της παρακολούθησης του προγράμματος απεξάρτησης.

Σημειώνεται ότι έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου επέβαλε και ο 27χρονος Αλβανός, χωρίς φυσικά να δικαιούται εκ του νόμου αναστολή της ποινής και ως εκ τούτου επιστρέφει στις φυλακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης, η μητέρα του 44χρονου έκανε λόγο για μια δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το παιδί της δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.