Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πλησίασε & θώπευσε στα οπίσθια μαθήτρια – «Θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα»

Σε βάρος του καθηγητή σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πλησίασε & θώπευσε στα οπίσθια μαθήτρια – «Θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα»

Ο Σύλλογος Γονέων του 14ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, δηλώνει διατεθειμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα και να σταθεί δίπλα στην 17χρονη κοπέλα που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή της.

Θυμίζουμε ότι ο 67χρονος καθηγητής συνελήφθη χθες από την αστυνομία, ύστερα από την καταγγελία της ανήλικης μαθήτριας, στην οποία περιγράφει ότι κατά διάρκεια σχολικής εκδρομής που πραγματοποίησαν την Τρίτη στην Νέα Παραλία, την πλησίασε και την θώπευσε στα οπίσθια.

Σε βάρος του καθηγητή σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ το περιστατικό κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου η μαθήτρια μαζί με την μητέρα της.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων του 14ου Λυκείου Θεσσαλονίκης εξέφρασε την λύπη του για το περιστατικό και καταδίκασε τέτοιες συμπεριφορές.

«Είμαστε με το μέρος των παιδιών, στο πλευρό της κοπέλας και διατεθειμένοι να φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα”, τονίζει, συμπληρώνοντας ότι “ποτέ δεν έχει έρθει στα χέρια μας κάποια καταγγελία, ούτε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, ούτε για κάποιον άλλο».

Παράλληλα, καλεί όποιον γονέα ή μαθητή γνωρίζει κάποιο ανάλογο περιστατικό να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Γονέων.

Κανονικά το μάθημα στο σχολείο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την καταγγελία της 17χρονης, συμμαθητές προχώρησαν χθες σε αποχή από τα μαθήματά τους προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Σήμερα το σχολείο λειτουργεί κανονικά, ενώ στην είσοδο του Λυκείου υπάρχει κολλημένο ένα χαρτί που γράφει με μεγάλα γράμματα: Επανειλημμένη παρενοχλητική συμπεριφορά καθηγητή σε μαθητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.