ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ξεθάβουν συνέχεια οβίδες – Βρέθηκαν πάνω από 50 στο εργοτάξιο

Πιθανόν να ήταν μια αποθήκη του γερμανικού Στρατού

Θεσσαλονίκη: Ξεθάβουν συνέχεια οβίδες – Βρέθηκαν πάνω από 50 στο εργοτάξιο

Συνεχώς οβίδες ξεθάβουν στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την προηγουμένη εβδομάδα που ξεκίνησαν οι εργασίες, μέχρι αυτήν την ώρα (μεσημέρι Παρασκευής) έχουν εντοπιστεί συνολικά 51 οξειδωμένες οβίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο σημείο όπου εκτελούνται εργασίες ανέγερσης πολυόροφης πολυκατοικίας.

Μόνο τις τελευταίες ώρες οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), εντόπισαν και απομάκρυναν από το σημείο 28 οβίδες, οι περισσότερες σε άθικτα κιβώτια(οι 12 σε τριάδες μέσα στα κιβώτια) και οι υπόλοιπες διάσπαρτες μέσα στα χώματα.

Πριν από λίγο, όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες για σήμερα και η οδός Λέοντος Σοφού, την οποία είχε κλείσει από το πρωί η Αστυνομία, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

«Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο για το σημείο όπου εντοπίζονται οι οβίδες, στην οδό Λέοντος Σοφού.

Και αυτό διότι είναι μια πολύ μικρή τομή στον χρόνο και στην ιστορία της κατοχικής Θεσσαλονίκης, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να την ταυτοποιήσουμε», επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας του ΑΠΘ με εξειδίκευση στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, Στράτος Δορδανάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκεί προφανώς και υπήρχε μια αποθήκη πυρομαχικών που θα μπορούσε να ήταν του ελληνικού στρατού που στην συνέχεια το υλικό της απαλλοτριώθηκε από τις γερμανικές αρχές ή θα μπορούσε να είναι μια αποθήκη του γερμανικού στρατού», σημείωσε ο κ Δορδανάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.