
Πρόκειται για μία από τις χειρότερες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιού που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι γιατροί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.
Ο Γρηγόρης ήταν μόλις δύο ετών όταν το 2016 ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον -τότε-σύντροφο της μητέρας του.
Ήταν χτυπημένος σε τέτοιο βαθμό, που το πρόσωπό του έχει παραμορφωθεί. Μάτια πρησμένα από μπουνιές, κλωτσιές, μελανιές και πληγές.
Τον χτύπησε με τα χέρια του με ασύλληπτη μανία, πέταξε κι έσπασε πάνω του ακόμα κι ένα ξύλινο τραπεζάκι. Ο δράστης, είχε τότε ισχυριστεί, ότι το έκανε επειδή το μόλις 2 ετών αγοράκι, του έσκισε ένα βιβλίο ακριβό.
Κι ύστερα, το εγκατέλειψε ολομόναχο στο σπίτι, στην τραγική αυτή κατάσταση, αδιαφορώντας πλήρως, για το εάν το παιδί αυτό βρίσκεται ακόμα στη ζωή ή το είχε σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια.
Το 2018 καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, εξέτισε τα δυόμιση λόγω καλής διαγωγής στις φυλακές και εδώ και 2 χρόνια κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος πριν καν γίνει το εφετείο.
Έχοντας πλέον, την υποχρέωση να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, έχει εκτίσει τη ποινή που ο νόμος καθορίζει, πριν καν η υπόθεση αυτή, φτάσει να εκδικαστεί στο εφετείο.
Σήμερα, ο μικρός Γρηγόρης είναι 8 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζει με τη μητέρα και τον μεγαλύτερό του αδελφό στο εξωτερικό.
Ένα παιδί που έδωσαν όλοι, φίλοι και συγγενείς μεγάλο αγώνα ώστε σήμερα να χαμογελά ξανά, χωρίς τίποτα να θυμίζει εκείνο το φρικτό πρωινό και τις στιγμές που «χάραξαν» ανεξίτηλα τη αθώα ψυχή του.
Ακολουθούν σκληρές εικόνες:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.