
Ένα μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από την οροφή αίθουσας στο Γυμνάσιο Βασιλικών, στη Θεσσαλονίκη, και έπεσε στο κεφάλι 15χρονου μαθητή το πρωί της Παρασκευής, 9 Οκτωβρίου.
Το περιστατικό συνέβη κατά την πέμπτη διδακτική ώρα, ενώ οι μαθητές παρακολουθούσαν μάθημα στην αίθουσα των Καλλιτεχνικών. Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Φάνη Καρκατζούνη, το κομμάτι σοβά είχε πάχος περίπου 3-4 εκατοστά.
Μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο
Ο 15χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών. Παράλληλα, ζητά να ελεγχθεί η κατάσταση του σχολικού κτιρίου και να αναληφθούν οι απαραίτητες ευθύνες.
«Υπήρχε πρόβλημα και πριν από 7-8 χρόνια»
Ο εκπαιδευτικός Φάνης Καρκατζούνης, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο συγκεκριμένο σχολείο, αναφέρθηκε και σε παλαιότερα προβλήματα στις εγκαταστάσεις. Όπως είπε, πριν από περίπου επτά με οκτώ χρόνια είχε παρουσιαστεί πρόβλημα σε διάδρομο του σχολείου.
Ο ίδιος έθεσε ζήτημα συντήρησης του κτιρίου και υποστήριξε ότι δεν είχε προηγηθεί έλεγχος πριν από το περιστατικό. Ζήτησε, παράλληλα, να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων πριν επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες.
«Τα παιδιά δεν μπορούν να μπουν μέσα αν δεν πιστοποιηθεί ότι το σχολείο είναι εντάξει», είναι το μήνυμα που μεταφέρει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ελέγχους και τις απαραίτητες παρεμβάσεις.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.