Καθησυχαστικές οι Αρχές: «Οι αλλοδαποί δεν πρόκειται να απελαθούν»

Σε συλλήψεις τριών ατόμων που διαπιστώθηκε ότι ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διενεργούνται και θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, αστυνομικοί του προαναφερόμενου τμήματος, συνέλαβαν χθες έναν αλλοδαπό 27 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 21 και 28 ετών, για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ο ένας διακινητής στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε να κινείται με ι.χ φορτηγό στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κερδυλλίων), στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πέντε αλλοδαποί, ενώ από την αστυνομική έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα ήταν πλαστές.

Οι 21 και 28 χρόνων ημεδαποί συλληφθέντες, εντοπίστηκαν να κινούνται με ισάριθμα οχήματα επί της Εγνατίας οδού (κόμβο Κερδυλλίων) και στον έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν τέσσερις αλλοδαποί που στερούνταν…  ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, από τα τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εννέα αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν σε προσωρινό καταυλισμό αφού καταγραφούν αλλά με την προϋπόθεση να μην επιχειρήσουν να εκγαταλείψουν τη χώρα, καθώς αυτό είναι παράνομο. Οι Αρχές πάντως τους διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να απελαθούν.