ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Αφγανοί κρατούσαν ομήρους Μαροκινούς που ήθελαν να διαφύγουν στην Ευρώπη

Τώρα όλοι αναγκαστικά θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας

Θεσσαλονίκη: Αφγανοί κρατούσαν ομήρους  Μαροκινούς  που ήθελαν να διαφύγουν στην Ευρώπη

Στην εξιχνίαση μίας ακόμη υπόθεσης παράνομης κράτησης αλλοδαπών από άλλους αλλοδαπούς προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οκτώ δράστες υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 17 έως 32 ετών, που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα (σ.σ. όχι πως έχει αυτό κάποια ιδιαίτερη σημασία) κατακρατούσαν παράνομα, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, δύο παράνομους μετανάστες από το Μαρόκο. Οι δράστες εκβίαζαν τα θύματά τους και τους ασκούσαν σωματική βία με στόχο να τους αποσπάσουν περισσότερα χρήματα για να τους μεταφέρουν στην κεντρική Ευρώπη.

Η έφοδος των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο διαμέρισμα της Άνω Πόλης έγινε στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Εντός του εντοπίστηκαν τα δύο θύματα και οι τέσσερις δράστες, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις Αφγανοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, εντοπίστηκαν σε παρακείμενο σπίτι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, στο διαμέρισμα κρατούνταν πάρα τη θέλησή τους, ακόμη 5 αλλοδαποί, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Μεταξύ άλλων, οι δράστες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά – προώθηση, αρπαγή, εκβίαση, απείθεια, κ.α.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. ΄Κανείς από τους αλλοδαπούς δεν πρόκειται να απελαθεί όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.