ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την απανθρακωμένη σορό

Συνεχίζεται το μυστήριο

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την απανθρακωμένη σορό

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε απανθρακωμένη το βράδυ της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το σοκαριστικό θέαμα αντίκρισαν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν περίπου στις 21.30 για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δέντρο και σε απορρίμματα, πλησίον της κεντρικής οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μία ανθρώπινη σορός, δίπλα ακριβώς από φράχτη εγκαταλελειμμένου κτηρίου και από σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ στον χώρο βρέθηκαν και σκουπίδια.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και το Ανακριτικό Τμήμα της πυροσβεστικής, ενώ μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο, έφτασε και η ιατροδικαστής για την εξέταση της σορού.\

Από τη διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής, διαπιστώθηκε ότι η σορός ανήκει σε άντρα, ηλικίας άνω των 55 ετών και δεν προέκυψαν ίχνη που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, όπως τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβόλο όπλο.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άντρας έχασε την ζωή του, παραμένουν άγνωστες, με τα ερωτηματικά να παραμένουν αναπάντητα και να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό που διερευνάται, μεταξύ άλλων, είναι αν ο άντρας έβαλε μόνος του φωτιά θέλοντας να δώσει τέλος στη ζωή του, αν πρόκειται για κάποιο φριχτό δυστύχημα ή αν υπήρξε η εμπλοκή κι άλλου ατόμου, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες των αρμοδίων.

Σχεδόν τρία 24ωρα μετά το τραγικό συμβάν, η απανθρακωμένη σορός παραμένει στα αζήτητα και δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Ένα από τα σενάρια που εξετάστηκε από τις πρώτες ώρες που εντοπίστηκε η απανθρακωμένη σορός, αγνώστου ταυτότητας και λοιπών στοιχείων, είναι αν ανήκει σε άστεγο που ζούσε στην περιοχή, κοντά στο πάρκο της οδού Αλ. Μιχαηλίδη.

Ωστόσο, κανένας άνθρωπος που ζει σε συνθήκες αστεγίας δεν έχει απουσιάσει – από το βράδυ της Παρασκευής έως σήμερα, ούτε από τα συσσίτια, ούτε από κάποια κοινωνική δομή, ενώ δεν έχει αναφερθεί καμία εξαφάνιση από άλλους αστέγους σε εθελοντές που τους φροντίζουν, ούτε και στην Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα είχε ενημερωθεί.

Σύμφωνα με κατοίκους της γειτονιάς, στο συγκεκριμένο πάρκο συχνάζουν αρκετοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών και πολλές φορές κάνουν χρήση στο σημείο που βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φως» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άντρας έχασε τη ζωή του, αναμένεται να ρίξει το επόμενο διάστημα η έρευνα από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με το τελικό πόρισμα να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.