ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια μετά το τέλος της πορείας – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ηρέμησε και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια μετά το τέλος της πορείας – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έγιναν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 9 το βράδυ όταν ομάδα ατόμων που αποσπάστηκε από την πορεία των φοιτητών, φορώντας κράνη και κουκούλες full face, επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από την Κοσμητεία της ΣΘΕ και περιφρουρούν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης. Με τη σειρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα.

Μετά από περίπου μία και ενώ το πανεπιστήμια campus έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με “κυνηγητό” και μικροεστιες φωτιάς σε διάφορα σημεία, κουκουλοφόροι βγήκαν οργανωμένα στην οδό Εγνατία και επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν περιμετρικά του ΑΠΘ. Στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε αρκετούς κάδους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, προχωρώντας παράλληλα σε προσαγωγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ηρέμησε και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.

IMG_8424
IMG_8423
IMG_8422
IMG_8421
IMG_8416
IMG_8415
IMG_8414
IMG_8412
IMG_8413
IMG_8411
IMG_8410
IMG_8408
IMG_8407
IMG_8409
thessaloniki-0
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.