ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών (φώτο)

Έσπασαν τους κορμούς, κατέστρεψαν δέντρο που προϋπήρχε στο πάρκο, ενώ δεν δίστασαν να ξεριζώσουν και να πάρουν ένα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών (φώτο)

Οι υπάλληλοι του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (2/5), διαπίστωσαν πως άγνωστοι βανδάλισαν τα 12 δέντρα από 57+1 δέντρα που είχαν φυτέψει στο δημοτικό Πάρκο της Διαλογής, μαθητές δημοτικού σχολείου και αστυνομικοί, στη μνήμη των νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνουν οι υπάλληλοι του δήμου, έσπασαν τους κορμούς, κατέστρεψαν δέντρο που προϋπήρχε στο πάρκο, ενώ δεν δίστασαν να ξεριζώσουν και να πάρουν ένα από τα δέντρα που είχαν φυτευτεί από τους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με την τεχνολόγο γεωπονικής του δήμου Κορδελιού Εύοσμου Μαρία Κωνσταντίνου, «κατά τη χθεσινή ημέρα ήμασταν εδώ στο πάρκο για να φροντίσουμε τα δέντρα. Ήταν όλα στη θέση τους, όπως τα είχαν φυτέψει τα παιδιά και σήμερα μας ειδοποίησαν οι υπάλληλοι που ήρθαν για να τα ποτίσουν, πως πολλά από αυτά είναι σπασμένα και ξεριζωμένα».

«Πραγματικά μείναμε άναυδοι, αναρωτιόμαστε ποιος θα μπορούσε και για ποιο λόγο, να καταστρέψει κάτι που έχει τόσο σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα», είπε ενοχλημένη η κα Κωνσταντίνου και διευκρίνισε πως τα συγκεκριμένα δέντρα, ήταν δωρεά και δύσκολα θα αντικατασταθούν.

Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, και του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την δενδροφύτευση οι συμμετέχοντες ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο το μήνυμα για τη διεκδίκηση μιας πραγματικά «βιώσιμης» ζωής και τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.