ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε το έδαφος σε δημοτικό σχολείο εν ώρα διαλείμματος (φώτο)

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε το έδαφος σε δημοτικό σχολείο εν ώρα διαλείμματος (φώτο)

Τριτοκοσμικές εικόνες σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, στο 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, καθώς την ώρα του διαλείμματος υποχώρησε μέρος του εδάφους του προαύλιου χώρου.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, Σταύρος Τριλυράκης, η διάβρωση του εδάφους ήταν εμφανής εδώ και καιρό, ενώ πριν από ένα μήνα περίπου οι γονείς είχαν ενημερώσει με επιστολή τον δήμο για την εικόνα αυτή, χωρίς να υπάρξει, όπως υποστηρίζει, ανταπόκριση.

«Χθες το πρωί την ώρα του διαλείμματος υπήρξε διάβρωση της αυλής. Υποχώρησε η αυλή για περίπου μισό μέτρο κοντά στο ύψος του γόνατου πάνω κάτω, την ώρα που προαυλίζονταν τα παιδιά. Μάλιστα υπήρχε μαθητής στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα που έγινε αυτό. Ευτυχώς δεν χτύπησε. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ο σύλλογος είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. Φαινόταν μια διάβρωση. Πέραν από τον υδραυλικό του δήμου χθες δεν ήρθε κανένας άλλος για να κάνει πραγματογνωμοσύνη στο χώρο», σημειώνει ο κ. Τριλυράκης.

Και προσθέτει πως «δεν μπορεί να λογίζουμε ως κόστος την ασφάλεια των μαθητών», κάνοντας λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Οι γονείς εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το πώς θα επιστρέψουν τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο.

Σήμερα, Παρασκευή, ο χώρος όπου υποχώρησε το έδαφος περιορίστηκε για να μη πλησιάζουν οι μαθητές και τα μαθήματα έγιναν κανονικά. Σημειώνεται ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων λειτουργεί και ως ΚΔΑΠ τα απογεύματα.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο και με την Πρωτοβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητήσαμε να μας πουν με ποιους όρους θα ανοίξει το σχολείο τη Δευτέρα. Αν είναι να μιλάμε για ένα σχολείο εργοτάξιο, δεν μιλάμε με όρους ασφαλείας. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι η ασφάλεια των παιδιών. Δεν καταλαβαίνω, ενώ έχουν προειδοποιήσει οι γονείς, για ποιο λόγο δεν έκανε παρέμβαση εκεί ο δήμος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει πρόβλημα, ακόμη κι αν μας θεωρούσαν υπερβολικούς ώστε να μην έχουμε αυτή την κατάσταση. Εμείς θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία. Όμως ανοιχτά με όρους ασφαλείας. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες», τονίζει ο κ. Τριλυράκης.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε ότι στην αυλή του σχολείου θα πραγματοποιηθούν εργασίες και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου μέχρι την Τετάρτη η εικόνα να έχει αποκατασταθεί.

«Υπάρχει μια μικρή καθίζηση στην άκρη του αύλειου χώρου του σχολείου, στην περίφραξη προς τον δρόμο κοντά στις βρύσες. Δεν έχει καμία σχέση με κτίριο. Ήδη τα συνεργεία του δήμου είναι εκεί και θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο για να αποκαταστήσουν αυτό το κομμάτι. Το σημείο όπου υπήρξε μια μικρή υποχώρηση της αυλής είναι στην άκρη.

Δεν έχει σχέση με κίνδυνο στατικότητας. Από τη σχάρα των ομβρίων η σωλήνωση ήταν χαλασμένη και διοχετεύονταν το νερό της βροχής σε ένα σημείο που ”μαλάκωσε” το έδαφος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίζει επίσης ότι η κινητοποίηση του δήμου ήταν άμεση, ενώ θα πρέπει για λίγες ημέρες να υπάρχει προσοχή κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.