ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θρίλερ στην Κω: Για ποιο λόγο η ΕΛΑΣ αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργού στη δολοφονία της 27χρονης

Ποια είναι τα στοιχεία «κλειδιά» στην υπόθεση

Θρίλερ στην Κω: Για ποιο λόγο η ΕΛΑΣ αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργού στη δολοφονία της 27χρονης

Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης με τις Αρχές να έχουν απομακρυνθεί από το σενάριο να εμπλέκονται περισσότερα πρόσωπα στο θάνατο της Αναστάζια.

Όπως δήλωσε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου στο STAR, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση, έδρασε μόνος του, σε αντίθεση με όσα εξέταζε αρχικά για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία.

«Οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι το έγκλημα έγινε στο σπίτι οπότε θα ήταν αδύνατο ο 32χρονος να μεταφέρει μόνος του τη σορό σε τέτοια απόσταση χωρίς να έχει στη διάθεση του κάποιο μεταφορικό μέσο. Αυτό το σενάριο άρχισε να φεύγει από το προσκήνιο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η εικόνα που έχουν οι Αρχές για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στην Κω, ξεκαθάρισε χάρη στο βιντεοληπτικό υλικό αλλά και το στίγμα των κινητών του θύματος και του κατηγορούμενου από το Μπαγκλαντές.

Συνδέοντας τα παραπάνω στοιχεία αλλά και καταθέσεις – «κλειδιά», όπως αυτή του Πακιστανού συγκατοίκου του 32χρονου, επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά ότι το έγκλημα έγινε εκτός σπιτιού.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ταυτοποιήθηκε το DNA της άτυχης 27χρονης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ενσωματωθούν στην δικογραφία.

Στην εισαγγελέα ο 32χρονος – Αρνείται τα πάντα

Ενώπιον της εισαγγελέως στην Κω θα βρεθεί ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές προκειμένου να του απαγγελθεί η νέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της Αναστάζια.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός επιμένει να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία για αρπαγή, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας: «Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ‘έλα να με πάρεις’. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας της 27χρονης αναφέρει ότι υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων στην δολοφονία του παιδιού του. Όπως δήλωσε: «Δεν ήταν ένας ο δράστης, ήταν περισσότεροι. Ο άντρας από το Μπαγκλαντές είναι ο βασικός ένοχος αλλά ήταν και κάποιος άλλος που βοήθησε στη μεταφορά της σορού. Κάποιος τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό από ένα μέρος στο άλλο».

Οι κινήσεις μετά τη δολοφονία και το κινητό

Οι αστυνομικοί που παρακολούθησαν τις κινήσεις του 32χρονου, όπως καταγράφονται στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, εντοπίζοντας σημεία που «επιβεβαιώνουν» την ενοχή του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο Μπαγκλαντεσιανός να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά πάλι μόνος του τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις του 32χρονου από την ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου τόσο του ίδιου όσο και της 27χρονης Αναστάζια.

Πιο συγκεκριμένα, το στίγμα από το κινητό του 32χρονου δείχνει ότι έκανε διάφορες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή για να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου εντοπίστηκε η νεκρή Αναστάζια.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εξέτασαν το κινητό του θύματος διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, όπως προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της, πριν βγάλει την κάρτα SIM και το πετάξει σε ένα σπίτι στην περιοχή.

Αδερφός Αναστάζια για τον 32χρονο: «Δεν θέλω να μιλήσω με αυτόν τον άχρηστο»

Να μάθει όλη την αλήθεια για τη δολοφονία της Αναστάζια αλλά και να τιμωρηθεί εκείνος που της αφαίρεσε τη ζωή στην Κω, ζητά η οικογένεια της άτυχης 27χρονης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωϊνό» ο αδερφός της Αναστάζια τόνισε πως υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση, την οποία προτείνει να αναλάβει η εισαγγελία της Πολωνίας.

«Για μένα το θέμα παραμένει ασαφές. Ελπίζω ότι η υπόθεση θα έρθει στα χέρια της πολωνικής εισαγγελίας και θα χειριστεί αυτή την υπόθεση. Γιατί εμείς ως οικογένεια δεν έχουμε ιδιαιτερότητες. Και θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για να αναπαυτεί η αδερφή μου, εν ειρήνη γνωρίζοντας ότι αυτοί οι έκφυλοι δε θα δολοφονήσουν άλλη γυναίκα», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για τον 32χρονο κατηγορούμενο από το Μπαγκλαντές είπε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω με αυτό τον άχρηστο. Θέλω να του ασκηθεί η πιο σκληρή ποινή. Καλό θα ήταν η Ελληνική Αστυνομία να ξεκινήσει δουλειά κι αν δεν μπορεί, ας παραδώσει την υπόθεση στην Πολωνική Εισαγγελία».

Παράλληλα μίλησε για τη μητέρα του στην οποία δεν επετράπη να αναγνωρίσει την 27χρονη: «Η μαμά μου δεν είδε ούτε το σώμα αλλά ούτε και κάποιο προσωπικό αντικείμενο της αδελφής μου, όπως για παράδειγμα κάποιο ρούχο της ή οτιδήποτε θα μπορούσε να ήταν της Αναστάζια», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, συγκίνησε περιγράφοντας τι κρατάει από την Αναστάζια: «Αυτό τον σταυρό… και κάθε φορά που τον κρατάω και τον σφίγγω μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό… Δικαιοσύνη», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.