ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχθηκε την προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχθηκε την προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα

Η Γεωργία Μπίκα είχε δηλώσει απόλυτα αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό, προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο της, και να που η προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκε παραδεκτή σε πρώτο στάδιο.

Η πολύκροτη υπόθεση του ομαδικού βιασμού της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει και επίσημα τον δρόμο του εξωτερικού, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο η Γεωργία Μπίκα είχε καταθέσει προσφυγή στις 22 Σεπτεμβρίου, να προτείνει στην ίδια και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό, ώστε να αποζημιωθεί.

Ωστόσο, όπως τονίζει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς, «η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης».

Όπως λέει ο γνωστός ποινικολόγος, δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της Γεωργίας, και κυρίως ηθικής. «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα και με απόλυτη σιγουριά στην προσφυγή, παραμένοντας ψύχραιμη και σκεπτόμενη μόνο τον στόχο της, να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.