ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ζάγκρεμπ αρνείται να δώσει στοιχεία για το ποινικό παρελθόν των 98 Κροατών χούλιγκανς

«Πρέπει να γνωρίζουμε αν έχουν διαπράξει αδικήματα στο παρελθόν»

Το Ζάγκρεμπ αρνείται να δώσει στοιχεία για το ποινικό παρελθόν των 98 Κροατών χούλιγκανς

H Κροατία δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. ως προς το ποινικό παρελθόν των 98 Κροατών που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. 

Όπως σημειώνουν κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε ένα κράτος που είναι υποχρεωμένο βάσει διεθνών συνθηκών να συνεργάζεται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας με άλλες χώρες και θεωρούν ότι ενδεχομένως η κωλυσιεργία να οφείλεται σε άλλους λόγους.  

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι από όλους αυτούς έχουν ποινικό παρελθόν, αν έχουν συλληφθεί, γιατί έχουν κατηγορηθεί και αν κάποιοι από αυτούς στη χώρα τους θεωρούνται ηγετικά κεφάλια στον χουλιγκανισμό», υπογραμμίζουν.

«Συνήθως σε αυτά τα αιτήματα η απάντηση είναι άμεση. Θέλαμε να έχουμε όλων το παρελθόν -εφόσον υπάρχει- πριν πάνε στη Δικαιοσύνη, διότι είναι κατανοητό ότι είναι αλλιώς να είσαι σεσημασμένος και να έχεις κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα».  

Το αίτημα αυτό κατατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις των Κροατών στο σύστημα Sirene (Supplementary Information Request at the National Entries (Αίτηση συμπληρωματικών πληροφοριών για εθνικές καταχωρίσεις). Από την ημέρα καταχώρησης μέχρι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με την άλλη πλευρά προκειμένου να λάβει απάντηση.

Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι αρμόδιο για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Όπως επισημαίνεται στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Τα καθήκοντα των εθνικών τμημάτων SIRENE περιλαμβάνουν:  παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών σχετικά με καταχωρίσεις επικύρωση καταχωρίσεων για πρόσωπα που καταζητούνται με σκοπό τη σύλληψη επικοινωνία με τη χώρα που εξέδωσε την καταχώριση όταν έχει γίνει αντιστοίχιση και έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα επικοινωνία με τη χώρα που εξέδωσε την καταχώριση όταν δεν είναι δυνατή η λήψη των απαιτούμενων μέτρων εποπτεία της ποιότητας των δεδομένων και της συμβατότητας των καταχωρίσεων συντονισμός των διασυνοριακών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις καταχωρίσεις SIS διεκπεραίωση αιτήσεων πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα».

Μέχρι τώρα σε κανένα από τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία δεν έχει καταγραφεί η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον άτυχο 29χρονο.

Για τον λόγο αυτό και έχει ανοίξει ήδη καινούργιος κύκλος ερευνών ως προς την αναζήτηση νέου οπτικοακουστικού υλικού το οποίο οι αστυνομικοί θα συλλέξουν με την μέθοδο πόρτα-πόρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.