ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Τρέχουν» να «μαζέψουν» το φιάσκο με τον «δράκο των Εξαρχείων»: «Καρατομούν» τον διοικητή του Α.Τ. Ωρωπού

Τον άφησαν ελεύθερο ενώ μπορούσαν να παρατείνουν την κράτησή του

«Τρέχουν» να «μαζέψουν» το φιάσκο με τον «δράκο των Εξαρχείων»: «Καρατομούν» τον διοικητή του Α.Τ. Ωρωπού

Να συμμαζέψουν το απίστευτο -όπως φαίνεται- φιάσκο με τον «δράκο του Ωρωπού, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος, χωρίς να δίνει τηρεί τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, προσπαθεί η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης (22/11) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, λόγω του «δράκου» των Εξαρχείων, ενώ ζήτησε να πραγματοποιηθεί και διοικητική διερεύνηση για την υπόθεση.

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε μέγα «φιάσκο» της Δικαιοσύνης αποδεικνύεται η υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ μετά από ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα. Ο 23χρονος είχε προφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2022, καθώς είχε αποπειραθεί να βιάσει μια 75χρονη γυναίκα στον Άλιμο.

Ωστόσο τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου πριν δικαστεί, έχοντας συμπληρώσει 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος. Παρά το γεγονός ότι η κράτηση του θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη έξι μήνες μέχρι να συμπληρωθεί το ανώτατο χρονικό όριο της προσωρινής κράτησης, δηλαδή το 18μηνο, λόγω και της «πιθανότητας τέλεσης παρόμοιων πράξεων από την πλευρά του», όπως και έγινε.

Πιο αναλυτικά ο 23χρονος άνδρας συριακής καταγωγής είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022, μετά από επίθεση που είχε πραγματοποιήσει σε μια 75χρονη γυναίκα στην περιοχή του Αλίμου. Συγκεκριμένα ο 23χρονος είχε αποπειραθεί να βιάσει τη γυναίκα ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου. Η γυναίκα αντέδρασε βάζοντας τις φωνές και ο 23χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Στη συνέχεια ο 23χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ είχαν συμπληρωθεί 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος μέχρι να δικαστεί. Σε βάρος του 23χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της διαμονής στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, καθώς επίσης και να δίνει το παρόν τρεις φορές το μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, ο 23χρονος δεν είχε συμπληρώσει το ανώτατο χρονικό όριο της προσωρινής του κράτησης το οποίο ανέρχεται σε συνολικά 18 μήνες, όπου τότε θα έπρεπε «αναγκαστικά» να αποφυλακιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην προκειμένη περίπτωση, το Δικαστικό Συμβούλιο μπορούσε με βούλευμα να παρατείνει την προσωρινή του κράτηση ακόμη έξι μήνες συνεκτιμώντας την «επικινδυνότητα του προσωρινώς κρατουμένου» και την «πιθανότητα τελέσεως από αυτόν παρομοίων πράξεων εάν αφεθεί ελεύθερος», όπως προκύπτει από νομολογία του Αρείου Πάγου. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ο «δράκος» αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο. Λίγες εβδομάδες μετά άρχισε ξανά να επιτίθεται εναντίον γυναικών. Είναι ερώτημα με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του 23χρονου ενώ η φύση του εγκλήματος ήταν τέτοια που το πιθανότερο ήταν να την επαναλάβει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.