ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τροχαία: Πάνω πάνω από 22.600 κλήσεις σε ένα μήνα στην Αττική

Για παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας και του ερυθρού σηματοδότη

Τροχαία: Πάνω πάνω από 22.600 κλήσεις σε ένα μήνα στην Αττική

Περίπου 730 παραβάσεις καθημερινά βεβαίωνε η Τροχαία στην Αττική τον Μάιο επιβεβαιώνοντας ότι οι οδηγοί της πρωτεύουσας δεν είναι και ιδιαίτερα προσεκτικοί αλλά ούτε τηρούν και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων τον Μάιο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βεβαίωσε 22.626 παραβάσεις εκ των οποίων οι 1.058 σε βαθμό πλημμελήματος!

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 307 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 27 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.857 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 181 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 282 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 792 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 987 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 69 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 616 τροχαία ατυχήματα με 739 παθόντες και ειδικότερα 8 θανατηφόρα με 8 νεκρούς, 19 σοβαρά με 21 σοβαρά τραυματίες και 589 ελαφρά με 710 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τροχαία επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.