ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βασανιστικός ο θάνατος της δολοφονημένης 27χρονης Αναστάζια στην Κω – Το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της είχε ερευνηθεί 4 φορές!

«Είχαμε ξαναπεράσει από εκεί και δεν είχαμε δει τίποτε» είπαν οι αστυνομικοί

Βασανιστικός ο θάνατος της δολοφονημένης 27χρονης Αναστάζια στην Κω – Το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της είχε ερευνηθεί 4 φορές!

Ο θάνατος της δολοφονημένης 27χρόνης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω ήταν βασανιστικός αν και οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης .

Ο νούμερο ένα ύποπτος, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, περιγράφεται ως σκληρός, καθώς δεν έχει δώσει στους αστυνομικούς τα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί που τον ρωτούν συνέχεια για την υπόθεση έχουν διαπιστώσει, μάλιστα, ότι ο 32χρονος έχει αρχίσει να πέφτει σε αντιφάσεις καθώς ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την Αναστάζια, με τη θέλησή της, τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται να λέει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ παρουσιάζοντας την εκδοχή ότι συναντήθηκαν μόνο για να πάρει χασίς.

Ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από την έρευνα των Αρχών είναι πώς και από ποιον ή ποιους μεταφέρθηκε η σορός της στο σημείο όπου βρέθηκε.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το απόγευμα της Κυριακής δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα.

Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και πολλά άτομα συμμετείχαν στις έρευνες. Τραγική φιγούρα είναι η μητέρα της 27χρονης, η οποία έσκαβε με τα χέρια της το χώμα, ψάχνοντας ένα σημάδι που θα οδηγήσει στα ίχνη της κόρης της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού από αυτό του 32χρονου, το οποίο βρίσκεται περίπου 1χλμ από εκεί όπου εντοπίστηκε η άτυχη κοπέλα.

Το υλικό αυτό το παρέδωσαν στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος στη συνέχεια τους ενημέρωσε πως την περασμένη Δευτέρα 12/6 – ημέρα εξαφάνισης της 27χρονης – έχει καταγραφεί περίπου στις 20.45 να μπαίνει στο σπίτι του ο 32χρονος μαζί με την Αναστάζια, ενώ ο συγκάτοικος του φέρεται να βρισκόταν ήδη μέσα.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί ότι ο συγκάτοικος του 32χρονου φέρεται να αρνήθηκε στην κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ. ότι η κοπέλα πήγε στο σπίτι το μοιραίο βράδυ.

Από την ανάλυση του υλικού διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος βγαίνει από το σπίτι του, ενώ σε απόσταση περίπου 500 μέτρων είχε βρεθεί η συσκευή κινητού της 27χρονης χωρίς την κάρτα sim – το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, η Αναστάζια δεν καταγράφηκε ποτέ από τις κάμερες να βγαίνει από το ίδιο σπίτι, στο οποίο είναι βέβαιο ότι μπήκε μαζί με τον 32χρονο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας από το Μπαγκλαντές να επιχείρησε να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί της και εκείνη να αντιστάθηκε.

Η Αναστάζια, στην προσπάθεια της να γλιτώσει, ίσως πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, προκαλώντας στον 32χρονο τις γρατζουνιές που είχε στο λαιμό και τα χέρια.

Σε αυτό το πλαίσιο λαμβάνεται δείγμα από τα νύχια της, στην προσπάθεια ταυτοποιήσης γενετικού υλικού που ίσως εντοπιστεί, με αυτό του 32χρονου ή και του συγκάτοικου του.

Η πρώτη εικόνα είναι ότι ο θάνατος της προήλθε δια στραγγαλισμού. Μάλιστα κατά την διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας που είχε γίνει , δεν είχε βρεθεί αίμα. Σαφείς απαντήσεις όμως αναμένεται να δώσει ο ιατροδικαστής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον λαιμό της νεαρής από την Πολωνία βρέθηκαν σημάδια από παλάμη, στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση ότι έπεσε θύμα στραγγαλισμού.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.