ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πάνω από 300 αρχεία παιδικής πορνογραφίας-Τρία ακόμα άτομα στη δικογραφία

Βρίσκεται στη φυλακή σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πάνω από 300 αρχεία παιδικής πορνογραφίας-Τρία ακόμα άτομα στη δικογραφία

Πάνω από 300 αρχεία παιδικής πορνογραφίας φαίνεται ότι είχε συγκεντρώσει ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται στη φυλακή γιατί διακινούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας κατέβασε την παιδική πορνογραφία για να γράψει βιβλίο. Οι Αρχές παρακολουθούσαν για περίπου πέντε μήνες τις κινήσεις του και η προφυλάκισή του έγινε με την απαραίτητη διακριτικότητα που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε συγκεντρώσει συνολικά 301 αρχεία από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

«Δουλειά» που έκανε επί έξι χρόνια. Επίσης, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, τρεις ακόμη άνδρες κατηγορούνται ότι κατέβαζαν υλικό από την ίδια πλατφόρμα με τον συγγραφέα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το εξειδικευμένο λογισμικό «Child Protect», για να φτάσει στα ίχνη του. Αρχικά εντόπισαν το στίγμα του και στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση πριν τελικά τον συλλάβουν.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου φέρεται να είναι ένας από τους οκτώ πλέον σημαντικούς παραλήπτες σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ο συγγραφέας ήταν ενεργό μέλος στο δίκτυο που επιτρέπει την αποθήκευση των αρχείων και εν συνεχεία την απευθείας ανταλλαγή τους μεταξύ των χρηστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.