ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βιασμοί στα Πετράλωνα: «Ο πατέρας καλούσε άτομα και μας βίαζαν ομαδικά – Νομίζαμε ότι ήταν φυσιολογικό»

Η μητέρα μας όχι μόνο δεν μας έκανε καμία αγκαλιά, αλλά μας ώθησε να θεωρούμε αγάπη αυτά που μας έκανε ο πατέρας

Βιασμοί στα Πετράλωνα: «Ο πατέρας καλούσε άτομα και μας βίαζαν ομαδικά – Νομίζαμε ότι ήταν φυσιολογικό»

Σε μία συγκλονιστική κατάθεση «ψυχής» τα δύο αδέλφια από τα Πετράλωνα μιλούν για την υπόθεση βιασμών από τον ίδιο τους τον πατέρα, αλλά και την κακοποίηση που βίωναν από τη μητέρα.

Ο Φίλιππος και η Αναστασία, όπου κατήγγειλαν πως βίωναν τη σεξουαλική κακοποίηση επί χρόνια όταν ήταν ανήλικοι, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη που μεταδόθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/12) από τον ALPHA, τόσο για τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια των γονιών τους όσο και για εκείνους που τα βοήθησαν για να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Φίλιππος: «Μας έκανε να πιστεύουμε πως αυτό είναι αγάπη»
Ο 17χρονος σήμερα Φίλιππος πριν αρχίσει να εξιστορεί τα δυσάρεστα μίλησε για τα όνειρά του και το ότι θέλει να σπουδάσει θετικές επιστήμες, τονίζοντας, μετά από όλα αυτά που πέρασε, ότι: «Κάνω όνειρα, αλλά φοβάμαι να μην διαψευστώ».

Όπως εξομολογήθηκε: «Όλα ξεκινούν όταν εγώ ήμουν τέλη Α’ Δημοτικού αρχές Β’. Έχω μνήμες για τα πρώτα παιδικά μου χρόνια και μάλιστα είναι πολύ άρρωστες. Με τη συμπεριφορά της μητέρας μου, αυτού του πράγματος που θέλει να αποκαλείται μητέρα μου».

«Θυμάμαι τις άρρωστες τιμωρίες. Η μητέρα μας όχι μόνο δεν μας έκανε καμία αγκαλιά, αλλά μας ώθησε να θεωρούμε αγάπη αυτά που μας έκανε ο πατέρας. Με κλείδωνε στο κρύο, μου έβαζε ταινία στο στόμα για να μην μιλάω, με κατηγορούσε στη γειτονιά, με έκανε ρεζίλι παντού… Ξυλοδαρμούς αμέτρητους…» είπε ο Φίλιππος.

Φίλιππος: «Καλούσε άτομα στο σπίτι και με βίαζαν ομαδικά. Γινόταν κατάληψη»
Παράλληλα, ο 17χρονος τόνισε πως από την ηλικία των επτά ετών υπέστη βιασμούς από τον πατέρα του, ο οποίος μάλιστα καλούσε και γνωστούς για να τον βιάζουν, τους οποίους γνώριζε και η μητέρα: «Καλούσε άτομα στο σπίτι και με βίαζαν ομαδικά. Συνεργάτες του, φίλους του, άτομα του καθημερινού του περιβάλοντος και άτομα που γνώριζε και η μητέρα που έκανε ότι δεν τα γνώριζε».

«Οι περισσότεροι ήταν άντρες. Αλλά είχε και γυναίκες. Γινόταν κατάληψη στο σπίτι. Τα περισσότερα άτομα ήταν συνεργάτες του, οπότε τους συναντούσα και εκτός σπιτιού. Δεν έλεγα ότι τα άτομα ήταν κακά, τους έλεγα φίλους μου. Πίστευα ότι έτσι γινόταν σε κάθε οικογένεια», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως θεωρούσε φυσιολογικό να τον αγγίζουν σε διάφορα σημεία και να «κάνουν διάφορα παιχνίδια».

«Όλα αυτά ήταν η ζωή τους η καθημερινότητά τους, το χαίρονταν και έβγαζαν και φωτογραφίες», ενώ τόνισε, ότι ο πατέρας του του έδειχνε φωτογραφίες του ιδίου, με άλλα παιδιά, βίντεο όπου «σε κάποια ήταν και αυτός».

Φίλιππος: Με δωροδοκούσε για να με βιάζει – Μού έδινε 5 ευρώ
«Στην αρχή υπήρχαν αγγίγματα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν οι πρώτοι βιασμοί. Στην αρχή μόνος. Σε όλο το σπίτι. Με δωροδοκούσε και μετά ξεκίνησε να με απειλεί. Μου έδινε ένα τάλιρο», ανέφερε ο Φίλιππος.

«Συνέβαινε επανειλλημένα. Είχαμε συνηθίσει να κυκλοφορεί γυμνός στο σπίτι, με τα εσώρουχα, να μας φιλάει στο στόμα, να μας χαϊδολογάει», ανέφερε.

Αναστασία: «Κάναμε μπάνιο μαζί, γυμνοί. Είχαμε τριψίματα, από τον πατέρα, τον θείο»
Από την πλευρά της η 22χρονη πλέον, Αναστασία, αποκάλυψε πως από τότε που θυμάται τον εαυτό της γίνονταν πράγματα στην οικογένεια: «Πολλές φορές κάναμε μπάνιο μαζί, γυμνοί. Είχαμε περίεργες αγκαλιές, τριψίματα, από τον πατέρα, τον θείο, το οικογενειακό περιβάλλον του πατέρα και τότε τα θεωρούσαμε φυσιολογικά. Όταν ήθελαν να μας φιλήσουν, τα φιλιά ήταν πάντα στο στόμα. Ήταν η καθημερινότητά μας ουσιαστικά».

Όπως ανέφερε: «Οι αγκαλιές ήταν “γυμνές”. Κυκλοφορούσε στο σπίτι γυμνός, άλλες φορές με τα εσώρουχα. Ερχόταν στο δωμάτιο να μας παίρνει αγκαλιά, εμένα πρώτα και στη συνέχεια και τα αδέρφια μου».

Αναστασία: Με βάζανε στη μέση, με άγγιζαν παντού & μου έδειχναν το όπλο σα να με απειλούσαν»
Η Αναστασία, αναφέρθηκε στους φρικτούς ομαδικούς βιασμούς και ότι την πήγαινε στο σπίτι ενός ακόμη ζευγαριού, όπου εκεί την κακοποιούσαν: «Με κακοποίησε πολλές φορές στο σπίτι του ζευγαριού που είχε σχέση μαζί του, με έπαιρνε με το αμάξι του, με πήγαινε σπίτι τους. Με βάζανε στην κρεβατοκάμαρα στη μέση, στην τηλεόραση έπαιζε συνέχεια πορνό. Είτε θα π@@@ μεταξύ τους, είτε με άγγιζαν παντού, βάζανε δάχτυλα παντού και μου έχουν δείξει όπλο κάτω από το κρεβάτι σαν να με απειλούσαν».

Αναστασία: Θέλω να πονέσουν περισσότερο από όσο εμείς!
«Θέλω να μπούνε φυλακή, να πηγαίνουμε επισκεπτήριο να τους βλέπουμε και να τους λέμε ότι τα καταφέραμε. Θέλω να πονέσουν περισσότερο από όσο εμείς», ανέφερε η Αναστασία

«Ήταν η χαρά μου δεν αισθανόμουν πόνο, γιατί ήμουν το κέντρο, το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνταν. Μου είχε γίνει πρώτη φύση. Μπορεί να έβλεπα έναν άνδρα, μια γυναίκα και τριβόμουν στα γόνατά τους», πρόσθεσε ο Φίλιππος.

«Κατάλαβα ότι αυτό δεν ήταν φυσιολογικό, όταν μπήκε στη ζωή μου ο Χρήστος Κρεμνιώτης. Και πάλι όχι αμέσως, γιατί έβγαζα και σε αυτόν συμπεριφορές, τριβόμουν στα γονατά του, σε καρέκλες μπροστά του. Η αντίδραση μάλιστα της μητέρας και όταν το έκανα εγώ αυτό ήταν να χασκογελάει. Έπαιζα το ρόλο σαν μια μαϊμού», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε: «Ο Χρήστος με πολύ κόπο άρχισε να μου εξηγεί τι συμβαίνει, στα 12. Είχα αρχίσει να αποκτώ συνείδηση»,

Στην εκπομπή μίλησε η ιδιοκτήτρια του καφέ όπου ο 9χρονος τότε γνώρισε τον συγγραφέα Χρήστο Κρεμνιώτη, αποκαλύπτοντας πως ένα κέρασμα με κουραμπιέδες ήταν αυτό που τους έφερε κοντά: «Από τότε η πρώτη κουβέντα του όταν ερχόταν δεν ήταν “καλημέρα”, αλλά “που είναι ο Χρήστος”. Αφοσιωνόταν στο παιδί, εέκανε παρέα μαζί του, του εξηγήσουμε πράγματα. Το παιδί είχε αρχίσει να τον εμπιστεύεται».

Από την πλευρά του ο συγγραφέας τόνισε: «Με έψαχνε στο καφέ γιατί δεν είχαμε άλλη επαφή. Απ’ ότι φάνηκε αναζητούσε κάτι περισσότερα από μια στήριξη, αναζητούσε μια οικογένεια. Εγώ ήμουν ένας γείτονας από αυτούς που όλοι διερωτώνται, «πού είναι» όταν αποκαλυφθούν τα γεγονότα. Όταν όμως πάμε να σταματήσουμε τας γεγονότα, μας ζητάνε τα ρέστα.

Όπως τόνισε δεν πήγε ξαρχής στον Εισαγγελέα γιατί «δεν ήταν επιβεβαιωμένο ότι είχαν κακοποιηθεί από τον πατέρα»: «Υπήρχε απλά σεξουαλική έκφραση και αν μη τι άλλο το πρώτο που ζητήσαμε ήταν να στηρίξουμε αυτή τη μητέρα, αλλά αντιληφθήκαμε ότι δεν ήταν σύμμαχος. Απειλούσε τον Φίλιππο, έλεγε ότι έχει υψηλές γνωριμίες που θα έβαζαν τον μικρό σε ίδρυμα και εμένα σε ψυχιατρείο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καθυστερούν οι Αρχές, αλλά είναι και τέτοιος ο όγκος όσων συμβαίνουν. Εν τούτοις εις βάρος των παιδιών ακούγονται ψεύδη. Έλεγαν ελέγχθηκαν οι συσκευές των γονιων και των υπολοίπων. Δεν ελέγχθηκαν, δεν υπάρχει στη δικογραφία», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.