Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ελεύθερη με όρους η 14χρονη κατηγορούμενη

Το θύμα είχε αναφέρει ότι το κορίτσι παρακολούθησε ένα από τα περιστατικά κακοποίησής του

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ελεύθερη με όρους η 14χρονη κατηγορούμενη

Ελεύθερη έφυγε από το ανακριτικό γραφείο η 14χρονη η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην σοκαριστική υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Η ανήλικη, μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό.

«Υποβάλαμε ένα εκτενές απολογητικό υπόμνημα με το οποίο προσπαθούμε να αποσείσουμε όλες αυτές τις σοβαρές κατηγορίες» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος της ανήλικης, Μάρκος Τσιώγκας ο οποίος σημείωσε πως η εντολέας του διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό του βιασμού.

«Ήταν παρούσα αλλά λόγω της συμπλοκής των ατόμων δεν μπορούσε να διακρίνει τι ακριβώς έγινε και αυτό το περιστατικό διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα, αυτό στο οποίο ήταν η ίδια παρούσα. Αυτό που της συστήθηκε είναι να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό μέχρι το δικαστήριο. Η εντολέας μου δεν είχε βίντεο στην κατοχή της, ούτε ήξερε για την ύπαρξη βίντεο» εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Η 14χρονη, η οποία φέρεται να διατηρεί σχέση με ένα εκ των ανηλίκων που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση, μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης όταν το 15χρονο θύμα ανέφερε πως ήταν μεταξύ των προσώπων που παρακολούθησαν ένα από τα περιστατικά κακοποίησης του.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα για την υπόθεση έχουν απολογηθεί εννέα κατηγορούμενοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη φυλακή έχουν οδηγηθεί έξι ανήλικοι, ηλικίας 15 με 17 ετών, ενώ δύο αγόρια και η 14χρονη έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.