Βιασμός στο Ίλιον: Προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου πήρε ο 8ος κατηγορούμενος

Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες ακόμα ένας 15χρονος

Βιασμός στο Ίλιον: Προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου πήρε ο 8ος κατηγορούμενος

Προθεσμία για τις 9 Ιανουαρίου έλαβε ο 8ος κατηγορούμενος για να απολογηθεί, για την υπόθεση βιασμού 15χρονου μαθητή. Πρόκειται για ένα συνομήλικό του που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες ακόμα ένας 15χρονος. Είναι ο 6ος που παίρνει τον δρόμο προς τη φυλακή, ενώ άλλος ένας έφηβος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην απολογία του, ο 15χρονος μαθητής με καταγωγή την Βουλγαρία φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν παρών στον τελευταίο περιστατικό κακοποίησης του συνομήλικου του στις 19 Νοεμβρίου, το οποίο έχει καταγραφεί σε νέο βίντεο και ότι προσπάθησε να το σταματήσει.

Ο καταγγέλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχε υποδείξει ως ένα από τα άτομα που συμμετείχαν ενεργά στον βιασμό του. Παράλληλα φέρεται να τον είχε κατονομάσει ως το πρόσωπο που μοίραζε τα βίντεο, με τις αποτρόπαιες πράξεις τους, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να το εξαφανίσει.

Ο κατηγορούμενος πάντως αρνήθηκε και ότι ήταν εκείνος που διακίνησε τα βίντεο. «Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» τόνισε κατά πληροφορίες ο ανήλικος στο απολογητικό του υπόμνημα. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι έχει στοχοποιηθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως εξήγησε Εμμανουήλ Διαμαντάρας, δικηγόρος κατηγορούμενου, ο ανώτατος χρόνος κράτησης είναι 6 μήνες επειδή τα κακουργήματα των ανηλίκων θεωρούνται πλημμελήματα και πρέπει αυτές οι υποθέσεις να διεξάγονται με ταχύτητα. Στο χρονικό αυτό πλαίσιο πρέπει να ολοκληρωθεί και η δίκη σε πρώτο βαθμό και το πλαίσιο ποινής είναι από 2 έως 8 έτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.