Βόλος: 10χρονος «ναυαγοσώστης» έσωσε τον παππού του από πνιγμό

«Ήρωας» ο μικρός

Βόλος: 10χρονος «ναυαγοσώστης» έσωσε τον παππού του από πνιγμό

Πανικός και αναστάτωση χθες το μεσημέρι (24-06-2022) στην πλαζ Αλυκών. Ηλικιωμένος άνδρας, 81 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα. Ο εγγονός του τον είδε να ξαπλώνει ανάσκελα και να καταπίνει νερό. Το παιδί, ηλικίας μόλις 10 ετών, κινητοποιήθηκε άμεσα λειτουργώντας συντονισμένα με τους ναυαγοσώστες, προλαβαίνοντας το κακό!

Ο 81χρονος βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγό του, τον αδερφό του, την κουνιάδα του και το εγγονάκι του. Ηταν στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την Αγία Ειρήνη όταν άρχισαν να τον παρασέρνουν τα κύματα, καθώς επικρατούσαν άνεμοι. Είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του και φθάνοντας στην προβλήτα δεξιά από την πλαζ Αλυκών άρχισε να μην αισθάνεται καλά.

Βλέποντάς τον να ξαπλώνει ανάσκελα και να πίνει νερό ο 10χρονος που ήταν πιο κοντά του σε σχέση με τα άλλα μέλη της οικογένειας, κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο ανήλικος τον τράβηξε στα ρηχά και ειδοποίησε τη ναυαγοσώστρια.

Η Μαρία Σαμαρτζή που έσπευδε ήδη στο σημείο, τοποθέτησε τον ηλικιωμένο σε πλάγια θέση γιατί ο 81χρονος είχε καταπιεί νερό και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίστηκαν στην ακτή από κοινού με τις ναυαγοσώστες Μαρία Ραφαηλίδου και Χριστίνα Φιλιππάτου που μετέβησαν στο σημείο με σκάφος.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι διασώστριες χορήγησαν στον 81χρονο οξυγόνο με φορητή φιάλη και τον τύλιξαν με αλιμινοκουβέρτα, καθώς είχε παρουσιάσει υποθερμία. Οταν έφθασε στην περιοχή πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οι ναυαγοσώστριες καθησύχαζαν τον ηλικιωμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 81χρονος παρελήφθη από πλήρωμα του ασθενοφόρου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης. Ο άνδρας, παρά την ταραχή και το σοκ που υπέστη, έδειχνε να έχει συνέλθει και τα ζωτικά του σημεία είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.