Πανικός και αναστάτωση χθες το μεσημέρι (24-06-2022) στην πλαζ Αλυκών. Ηλικιωμένος άνδρας, 81 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα. Ο εγγονός του τον είδε να ξαπλώνει ανάσκελα και να καταπίνει νερό. Το παιδί, ηλικίας μόλις 10 ετών, κινητοποιήθηκε άμεσα λειτουργώντας συντονισμένα με τους ναυαγοσώστες, προλαβαίνοντας το κακό!

Ο 81χρονος βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγό του, τον αδερφό του, την κουνιάδα του και το εγγονάκι του. Ηταν στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την Αγία Ειρήνη όταν άρχισαν να τον παρασέρνουν τα κύματα, καθώς επικρατούσαν άνεμοι. Είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του και φθάνοντας στην προβλήτα δεξιά από την πλαζ Αλυκών άρχισε να μην αισθάνεται καλά.

Βλέποντάς τον να ξαπλώνει ανάσκελα και να πίνει νερό ο 10χρονος που ήταν πιο κοντά του σε σχέση με τα άλλα μέλη της οικογένειας, κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο ανήλικος τον τράβηξε στα ρηχά και ειδοποίησε τη ναυαγοσώστρια.

Η Μαρία Σαμαρτζή που έσπευδε ήδη στο σημείο, τοποθέτησε τον ηλικιωμένο σε πλάγια θέση γιατί ο 81χρονος είχε καταπιεί νερό και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίστηκαν στην ακτή από κοινού με τις ναυαγοσώστες Μαρία Ραφαηλίδου και Χριστίνα Φιλιππάτου που μετέβησαν στο σημείο με σκάφος.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι διασώστριες χορήγησαν στον 81χρονο οξυγόνο με φορητή φιάλη και τον τύλιξαν με αλιμινοκουβέρτα, καθώς είχε παρουσιάσει υποθερμία. Οταν έφθασε στην περιοχή πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οι ναυαγοσώστριες καθησύχαζαν τον ηλικιωμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 81χρονος παρελήφθη από πλήρωμα του ασθενοφόρου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης. Ο άνδρας, παρά την ταραχή και το σοκ που υπέστη, έδειχνε να έχει συνέλθει και τα ζωτικά του σημεία είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά.