Βόλος: Ασθενής με κορωνοϊό το «έσκασε» από νοσοκομείο πηδώντας από το παράθυρο

Η απουσία του έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά

Βόλος: Ασθενής με κορωνοϊό το «έσκασε» από νοσοκομείο πηδώντας από το παράθυρο

Συναγερμός σήμανε προχθές το βράδυ στην κλινική του ισογείου της παλιάς πτέρυγας, στο Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, όταν ένας 75χρονος το «έσκασε» ανοίγοντας την μπαλκονόπορτα του δωματίου του.

Ο άνδρας πήδηξε από πολύ χαμηλό ύψος στον περιβάλλοντα πίσω χώρο του κτιρίου.

Η απουσία του έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά καθώς η υπεύθυνη βάρδιας στις 8 το βράδυ πέρασε από τον θάλαμό του και ήταν εκεί αλλά δέκα λεπτά αργότερα, που πέρασε εκ νέου, ο 75χρονος είχε εξαφανιστεί.

Όπως αναφέρει το taxydromos, ενημέρωσε την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η οικογένεια του ασθενή  και η αστυνομία.

Όλοι οι θάλαμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι, υπόγεια και εξωτερικοί χώροι έγιναν φύλλο και φτερό, από νοσηλευτές, γιατρούς και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας security, όμως, ο ασθενής δεν ήταν πουθενά.

Οι υγειονομικοί άρχισαν να ανησυχούν. Εκείνο που τούς ενδιέφερε πρωτίστως είναι να είναι καλά στην υγεία του.

Καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι ο 75χρονος τις τελευταίες μέρες είχε άσχημη ψυχολογία καθώς βρισκόταν στο Νοσοκομείο τις μέρες εορτών, μακριά από τους δικούς του ανθρώπους.

Ο ίδιος έδειχνε  ανυπομονησία και διαρκώς έλεγε στους γιατρούς ότι «θέλω να φύγω από εδώ. Πρέπει να είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χρονιάρες μέρες».

Οι γιατροί, κατανοώντας πως ένιωθε, τον προέτρεπαν να κάνει υπομονή, τονίζοντας ότι προέχει να ολοκληρώσει την θεραπεία του, με βάση το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Τον διαβεβαίωναν επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο.

Η περιπέτεια με την αναζήτησή του έληξε δύο ώρες μετά. Ο ίδιος φέρεται να περπάτησε για λίγο και μετά πήρε ταξί και επέστρεψε στο σπίτι του.

Στον δρόμο ζαλίστηκε μάλιστα και χτύπησε ελαφριά στο κεφάλι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο σπίτι του και τον παρέλαβε να τον μεταφέρει ξανά στο Νοσοκομείο. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην κλινική με τους υπόλοιπους ασθενείς κορωνοϊού.

«Ήθελα να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου», είπε στους γιατρούς, ζητώντας συγγνώμη για την περιπέτεια που προκάλεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενδεχομένως το επόμενο 48ωρο να λάβει εξιτήριο, ώστε Πρωτοχρονιά να κάνει μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, αφού πρώτα έχει ξεπεράσει το εμπόδιο του covid.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.