Βόλος: Χάκαραν το κινητό του και τού έκλεψαν 4.000 ευρώ μέσω Face ID

Έλαβε μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο, από «πελάτη» με τον οποίο δεν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν

Βόλος: Χάκαραν το κινητό του και τού έκλεψαν 4.000 ευρώ μέσω Face ID

Θύμα κλοπής επιτηδείων έπεσε ένας επιχειρηματίας από τον Βόλο, ο οποίος χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Face ID. 

Αν και ο ίδιος πίστευε ότι πρόκειται για κάτι που τού παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές μέσω του κινητού του, τελικά ήταν ο λόγος να τού κλέψουν 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό του!

Ο επιχειρηματίας έλαβε μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο, από «πελάτη» με τον οποίο δεν είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, ο οποίος υποτίθεται ήθελε να κάνει παραγγελία προϊόντων.

Του ζητήθηκε αριθμός λογαριασμού συγκεκριμένης τράπεζας προκειμένου να αποπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας. Ο επιχειρηματίας έδωσε τον τραπεζικό λογαριασμό του και αμέσως η τράπεζα του έστειλε μήνυμα για αίτημα ανάληψης 4.000 ευρώ.

Πανικοβλημένος μπήκε στο mobile banking μέσω της εφαρμογής Face ID και χωρίς να ζητηθεί ο κωδικός του άνοιξε το προσωπικό περιβάλλον συναλλαγών του στην τράπεζα. Εκείνη την ώρα είδε να εξαφανίζονται 4.000 ευρώ προς άγνωστο τραπεζικό λογαριασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.