Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα πεινάσει και η άλλη μισή Ελλάδα από τις ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα...

Βορίζια: Ομάδες της ΕΚΑΜ «οργώνουν» τον Ψηλορείτη για να βρουν τα όπλα του φονικού – Το μήνυμα του ιερέα του χωριού

Δεν τελέστηκαν τα εννιάμερα μνημόσυνα, από καμία εκ των δύο οικογενειών

Βορίζια: Ομάδες της ΕΚΑΜ «οργώνουν» τον Ψηλορείτη για να βρουν τα όπλα του φονικού – Το μήνυμα του ιερέα του χωριού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στο μοιραίο φονικό στα Βορίζια, με ομάδες της ΕΚΑΜ να έχουν εξαπολυθεί στον Ψηλορείτη προκειμένου να τα βρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ψάχνουν στο βουνό και δύο μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη προκειμένου αφενός να πάρουν τις μαρτυρίες τους – καθώς δεν φαίνεται να εμπλέκονται στους πυροβολισμούς αλλά να είναι αυτόπτες μάρτυρες – και αφετέρου να τα προστατεύσουν από τον νέο γύρο μίσους, που έχει επικρατήσει στην περιοχή.

Την ίδια ώρα αν και σήμερα συμπληρώνονταν 9 ημέρες από την φονική ανταλλαγή των πυροβολισμών στα Βορίζια, δεν πραγματοποιήθηκαν μνημόσυνα από τις δύο οικογένειες, ούτε για τον 39χρονο Φανούρη Καργάκη ούτε για την 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.

Από την πλευρά του ο ιερέας του χωριού στο κήρυγμά του κάλεσε τους συγχωριανούς του να έχουν σύνεση και ηρεμία.

«Να επικρατήσει η ειρήνη έναντι της βιαιότητας.

Σας καλούμε όλους σε συμπόρευση με αυτοκριτική και αυτοσυγκράτηση, να πορεύεστε στον αγώνα της ζωής ειρηνικά» είπε ο ιερέας Ιωάννης Γιαννουλάκης

Πάντως, αύριο Δευτέρα (10/11), τα σχολεία στα Βορίζια θα ανοίξουν εκ νέου για πρώτη φορά μετά το μακελειό, σηματοδοτώντας την προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή θα φτάσουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι θα παραμείνουν στα Βορίζια για 15 ημέρες προκειμένου να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα και να συμβάλουν στην ομαλή επανένταξη των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, αναμένεται να απολογηθούν ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη που καταγράφηκε σε βίντεο να πυροβολεί με Καλάσνικοφ το μοιραίο Σάββατο, αλλά και τα τέσσερα αδέλφια Φραγκιαδάκη που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, η οποία μετρά δύο νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέα δύο μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη: ο 25χρονος αδελφός του 27χρονου ιδιοκτήτη της κατοικίας όπου σημειώθηκε η έκρηξη καθώς και ένας 30χρονος ξάδελφός τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.