ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χ.Γιαλιάς: Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του – Φοβόταν για τη ζωή του

Εντόπισαν παραπάνω από 10 όπλα

Χ.Γιαλιάς: Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του – Φοβόταν για τη ζωή του

Διάφορα όπλα ανακάλυψαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι του δολοφονημένου επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά, στην Μάνδρα, κάτι που υποδεικνύει πως ο άνδρας φοβόταν για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του κύριου Γιαλιά και εντόπισαν περίπου 10 όπλα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας όπου θα γίνει βαλλιστική για να δουν οι αστυνομικοί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πλήθος των όπλων που είχε στην κατοχή του ο Χρήστος Γιαλιάς, ο οποίος προφανώς φοβόταν για τη ζωή του αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτοάμυνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα όπλα αυτά δεν είχαν άδεια και τα κατείχε παράνομα ο δολοφονημένος επιχειρηματίας.

Στην εκτίμηση πως η εκτέλεση του 59χρονου Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα ήταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση, προχωρούν οι αρχές.

Η μαφιόζικη επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στη Μάνδρα Αττικής με θύμα τον επιχειρηματία.

«Όλα καταδεικνύουν ότι υπήρχε ένα συμβόλαιο θανάτου. 15 σφαίρες τουλάχιστον, με καλάσνικοφ σε εκτέλεση, πέταξαν δίπλα του το καλάσνικοφ και έβαλαν φωτιά και έκαψαν και διέφυγαν», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Αν δεν είχε ξεψυχήσει, φανταστείτε τι μαρτυρικό θάνατο θα είχε. Η ουσία είναι ότι αυτήν την στιγμή, η μόνη διαφορά που έχει αναφερθεί ότι είχε αυτός ο άνθρωπος ήταν με τον συνεταίρο του και ήταν οικονομικής φύσης. Δεν καταδεικνύεται κάτι όμως από αυτό, είναι όλα τα μέτωπα ανοιχτά, ακόμα και στα ποδοσφαιρικά αυτού του ανθρώπου θα ψάξει αν υπήρχε κάποια αντιμαχία ή αν υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι τον εχθρεύονταν ιδιαίτερα, γιατί για να πληρώσεις ένα συμβόλαιο θανάτου σαν αυτό, το οποίο ήταν καλά σχεδιασμένο, πάει να πει ότι εχθρευόσουν πολύ αυτόν τον άνθρωπο».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Δεν έχει ποινικό παρελθόν, δεν έχει καταδικαστικές αποφάσεις, δεν καταδεικνύεται ότι υπήρχε κάτι πολύ σοβαρό για αυτά τα Greek mafia ή ναρκωτικά, μέχρι στιγμής, και για αυτό υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό στην ΕΛ.ΑΣ. Το πρώτο πράγμα που ελέγχθηκε από την Αστυνομία και σύντομα μάλιστα, ήταν η ποινική του κατάσταση, η οποία είναι ανύπαρκτη, δεν έχει καταδικαστικές αποφάσεις. Σαφώς είχε πολλές οικονομικές δραστηριότητες και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Όταν καταδεικνύεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών λες ‘οκ’, τώρα είναι λίγο πιο δύσκολο».

Ο κ. Μπαλάσκας σημειώνει:

«(…) Υπάρχουν μερικά πράγματα που καταδεικνύουν ότι ήταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση και όλα δείχνουν ότι είναι καραμπινάτο συμβόλαιο».

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών μετά τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά, εκτιμώντας πως οι δράστες είχαν κάνει πρόβα το δρομολόγιό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA που επικαλείται μαρτυρίες γειτόνων, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένα μαύρο αυτοκίνητο που λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε από την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.