ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Χαλκίδα: Νέα πρόσωπα στο «μικροσκόπιο» για την υπόθεση της ΔΟΥ – Η δράση της προϊσταμένης που αποκαλούσαν «μεγάλη»

Στο «φως» νέοι διάλογοι «φωτιά»

Χαλκίδα: Νέα πρόσωπα στο «μικροσκόπιο» για την υπόθεση της ΔΟΥ – Η δράση της προϊσταμένης που αποκαλούσαν «μεγάλη»

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά για το κύκλωμα των εφοριακών στην «αμαρτωλή» ΔΟΥ Χαλκίδας, που εκβίαζαν επιχειρηματίες, αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Πληροφορίες που βλέπουν από χθες, Παρασκευή (24.05.24) το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως τα μέλη του κυκλώματος έκαναν χλιδάτη ζωή σε πολυτελείς βίλες με πισίνες, ενώ είχαν στήσει μεγάλο… «φαγοπότι» στη ΔΟΥ Χαλκίδας, εκβιάζοντας επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βίλες αυτές φέρονται να ανήκουν σε έναν λογιστή και στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος να διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Στο μεταξύ, μετά τις μαραθώνιες απολογίες των 7 κατηγορουμένων, στη φυλακή οδηγούνται η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Νέα πρόσωπα στο «μικροσκόπιο»

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι Αρχές έχουν βάλει στο «κάδρο» άλλα 8 άτομα, που τους «καίνε» τηλεφωνικές συνομιλίες και για τους οποίους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Πρόκειται για έναν ακόμα υπάλληλο της «αμαρτωλής» ΔΟΥ και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

Πάντως, τον κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος φέρεται πως είχε η διευθύντρια της ΔΟΥ, η «μεγάλη», με βάση τον χαρατηρισμό που της είχαν προσδώσει, με εξέχουσα θέση στον κοινωνίας της Χαλκίδας, έχοντας και βραβευθεί από το Επιμελητήριο της Εύβοιας.

Εκβιασμοί και φοβέρες από τη «Μεγάλη»

Διάλογοι – «φωτιά» που έρχονται στο προσκήνιο αποδεικνύουν πως η «μεγάλη» εκμεταλλευόταν τη δημόσια θέση της για να… φοβίσει.

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος.
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων εντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι
Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται
Προϊσταμένη: Εντάξει
Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.