ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αφήστε κάτι άκαυτο και για του χρόνου παιδιά... Μην τα καίτε όλα φέτος

Χαλκίδα: Νέοι διάλογοι «φωτιά» – «Μου έκατσε καλά» έλεγε η προϊσταμένη της ΔΟΥ για τα χρήματα που την «έκαψαν»

Ο διάλογος είναι σύντομος αλλά περιγράφει τη χαρά που ένιωθαν τα μέλη του κυκλώματος όταν εισέπρατταν τα παράνομα χρήματα

Χαλκίδα: Νέοι διάλογοι «φωτιά» – «Μου έκατσε καλά» έλεγε η προϊσταμένη της ΔΟΥ για τα χρήματα που την «έκαψαν»

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν νέοι διάλογοι που αποτυπώνουν τη συμπεριφορά της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ο διάλογος είναι σύντομος αλλά περιγράφει τη χαρά που ένιωθαν τα μέλη του κυκλώματος όταν εισέπρατταν τα παράνομα χρήματα. Αυτό που δεν γνώριζαν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και η υπάλληλος με την οποία συνομιλούσε στον διάλογο που έφερε στη δημοσιότητα ο ALPHA, ήταν ότι τα χρήματα αυτά για τα οποία έλεγαν «μου έκατσε καλά» ήταν τα χρήματα που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος.

Ο διάλογος φέρεται να έχει γίνει με αφορμή την παράδοση χρημάτων την Παρασκευή 17 Μαΐου από τον επιχειρηματία ο οποίος λίγα 24ωρα αργότερα καταγράφηκε από τους αστυνομικούς να μπαίνει στην εφορία με έναν φάκελο στον οποίο, όπως αποδείχθηκε, είχε μέσα το ποσό των 10.000 ευρώ για τα μέλη του κυκλώματος.

«Σε αγαπάω πάρα πολύ, σε ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου» φέρεται να είπε η υπάλληλος της ΔΟΥ μια ημέρα μετά, το Σάββατο 18 Μαΐου, στην προϊσταμένη της, η οποία απαντά «ήταν ανέλπιστο αυτό, μου έκατσε καλά».

Ο επιχειρηματίας είχε πει στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν την Τρίτη 21 Μαΐου ότι είχε δώσει άλλη μια φορά χρήματα στην προϊσταμένη στις 17 Μαΐου ενεργώντας υπό τις υποδείξεις της.

«Μου είπαν να τους τα δώσω όλα μπροστά και σύντομα και εγώ τους είπα ότι θα μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ. Με κάλεσε ξανά τη Δευτέρα και πήγα στην προϊσταμένη και της τα έδωσα προκειμένου να σταματήσουν να με εκβιάζουν. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τόσο έντονα τον εκβιασμό» περιέγραψε ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς.

Οι διάλογοι του κυκλώματος

Μέσα από την πολυσέλιδη δικογραφία στην οποία συμπεριλαμβάνονται τόσο οι διάλογοι των εμπλεκομένων όσο και τα στοιχεία που συνέλεξαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα αναδεικνύεται πλήρως ο τρόπος λειτουργίας της οργάνωσης η οποία κατάφερε μέσα σε ένα τρίμηνο να αποκομίσει κοντά στις 100.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι μία συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και ενός λογιστή που συνεργαζόταν με το κύκλωμα η οποία αφορά σε εκβιαστική απαίτηση χρημάτων στην οποία δεν ενέδωσαν αρχικά οι υποψήφιοι στόχοι.

Λογιστής: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς; Εγώ σου είπα ποια είναι η λύση.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Τίποτα, θα φάνε πούλο για αρχή και μετά βλέπουμε τι θα μπορεί να μαζέψει η θείτσα.

Λογιστής: Ναι η θείτσα. Προσωρινό ένα εκατομμύριο βγάλε. Ξέρεις τι. Τα γαϊδούρια ρε, μου ήρθανε κάτω τους εξήγησα τη διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με τα παιδιά τη ΔΟΥ ελεγκτές τώρα δώστε παρουσία να υπάρχει μία επαφή ότι δεν είστε, ότι αδιαφορείτε δεν έχετε πάει τίποτα θα σας μπουμπουνήσουνε. Και από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα.

«Πάει παίρνει ότι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ»

Ακόμη ένα στοιχείο που αναδεικνύεται από τους διαλόγους είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των μελών του κυκλώματος δεν ήταν «βελούδινες» καθώς κάποιοι από αυτούς μίλαγαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.

Ενδεικτική είναι η συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και της διεκπεραιώτριας της ομάδας. Σε αυτή η προϊσταμένη εμφανίζεται δυσαρεστημένη από μία εφοριακό που αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη του κυκλώματος.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Επειδή η Λίνα.
Διεκπεραιώτρια: Χμμ
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Με έχει κάνει μεγάλη ρόμπα έξω, πάει και παίρνει.
Διεκπεραιώτρια: Όπα ρε, ναι.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πάει παίρνει ότι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ.
Διεκπεραιώτρια: Ηηηη
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πως θα τη μαζέψω. (…) Επιχειρηματίας και μου είπε και περιπτώσεις.
Διεκπεραιώτρια: Ναι.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει να σου πω κι ονόματα, γιατί μου είπε και ποσό και ήξερε ακριβώς το ποσό, τόσα έδωσε τόσα και λέει άλλα μου λέει, λέει για σένα, λέει «αν δεν πάω να δώσω στην έφορο δεν προχωράει τίποτα».
Διεκπεραιώτρια: Α τι λέμε τώρα ρε;
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει «πρόσεξε την» μου λέει γιατί σου κάνει μεγάλη ζημιά, «βγάλτιν’ μου λέει «μπορείς;», αυτός τσαντίστηκε εν τω μεταξύ και έχει (ακατάληπτη φράση) τη δύναμη που μου λέει «αύριο άμα θες τη διώχνω», όχι του λέω κάτσε, μου λέει «δεν μπορώ να πιστέψω» μου λέει «είσαι τόσο έξυπνη και έχεις κολλήσει εκεί πέρα».

«Άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ δεν μαζεύεται αυτή»

Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες συζητούν σχετικά με την μελλοντική αντικατάσταση της εφοριακού που «δημιουργεί προβλήματα».

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Άστα, άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ δεν μαζεύεται αυτή.
Διεκπεραιώτρια: Ε, όχι, πρέπει να το κάνεις. Άλλη φορά πες, δεν θα ξαναπείς σε κανέναν τίποτα. Σε κανέναν.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Όχι σε κανέναν. Αλλιώς, θα μιλάει ο Καρ. (λογιστής). Δεν ξέρω (ακατάληπτη φράση) πως θα γίνει. Και ας παίρνουμε λιγότερα.
Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι, ναι.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Αλλιώς δεν ξέρω.
Διεκπεραιώτρια: Καλύτερα να στε εξασφαλι, να ‘χεις εξασφαλίσει τη θέση σου. Ο Καρ. (λογιστής) δεν το έχει, δεν θα, δεν θα μιλήσει, δεν θα πει τίποτα. Δεν το έχει.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κοίτα, δεν θα, δεν το χει κιόλας, δεν θα ζητάει κιόλας αυτός.
Διεκπεραιώτρια: Ναι, δεν το ‘χει, δεν το χει. Άλλος, άλλος;
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε ποιος άλλος;
Διεκπεραιώτρια: Κάποιος που να μπορεί.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε, ποιος άλλος; Αει σκέψου εσύ κανέναν, δεν είναι κανένας.
Διεκπεραιώτρια: Ποιος άλλος είναι εκεί μέσα που θα μπορούσε ρε στα έσοδα;
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κανένας ρε συ, ποιος θα είναι; Ποιος είναι; Ο Μαχ, ο Μαν.
Διεκπεραιώτρια: Ούτε και ο Μαν. το ΄χει.

«Εγώ του κάνω μαθήματα»

Παράλληλα, και πάλι σε μεταξύ τους συνομιλία, η προϊσταμένη της ΔΟΥ εξηγεί στην διεκπεραιώτρια πως κάνει «μαθήματα» σε υπαλλήλους σχετικά με την συμπεριφορά τους ως προς τους λογιστές, προκειμένου να καλυφθεί η λειτουργία της οργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Χμ, όχι ρε δεν ξέρει τίποτα, εδώ του κάνω και μαθήματα.
Διεκπεραιώτρια: Χμ
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πως να συμπεριφέρεται (γέλια).
Διεκπεραιώτρια: Όχι ρε, απλά αυτή σου λέει κάτσε.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Γιατί είναι παρορμητικός.
Διεκπεραιώτρια: Ναι βρε, είναι καλός όμως, δηλαδή δεν κοιτάει να εκμεταλλευτεί και μιλάει.
Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε καλός είναι, αλλά πάει στον έλεγχο, πάει στον έλεγχο, ξέρεις πως τι τέτοια του είχα κάνει και σε και στον Φλ. Πάει στον έλεγχο και τότε που είχε πάει, κάπου εξωτερικό τέλος πάντων και χαχαχα χουχουχου πηγαίνει εκεί πέρα στον Αν., στον Φλ. και στον Τς., ο Γ. είναι από πίσω και πάει ο Φλ. του πιάνει τα μαγουλάκια και τι ωραία μαγουλάκια και κάτι τέτοια. Ρε λέω πάτε καλά; Είστε σοβαροί και οι δυο σας; Ρε τα έχωσα και του Β., καλά εσύ σοβαρός άνθρωπος του λέω, πως ανέχεσαι αυτό; ε μου λέει δεν το κατάλαβα, στον Φλ. το ίδιο, πας καλά ρε παιδάκι μου του λέω; Είναι αυτός ο λόγος να να φανεί σε όλους ότι υπάρχει τέτοια οικειότητα με συγκεκριμένο λογιστή. Είσαι τελείως χαζός; Πω μου λέει δεν το σκέφτηκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.