ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Χαλκίδα: Οι διάλογοι που «καίνε» την εγκληματική οργάνωση στην εφορία και η νέα καταγγελία

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων

Χαλκίδα: Οι διάλογοι που «καίνε» την εγκληματική οργάνωση στην εφορία και η νέα καταγγελία

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία και ναι διάλογοι που αφορούν την σπείρα των εφοριακών που εκβίαζαν ανυποψίαστους πολίτες από τη Χαλκίδα.

Τους «καίνε» οι διάλογοι

Σε μία από τις φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η διευθύντρια με τον λογιστή που συμμετείχε στο κύκλωμα, συζητούν ενδεχομένως αναφέρονται μεταξύ άλλων πως ο … έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ κι ότι «Α, έχει λεφτουδάκια».

Λογιστής: Ο … ήταν να έρθει, να πάρουμε τηλέφωνο τον … δεν ήρθε. Οπότε…
Διευθύντρια: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Διευθύντρια: 75
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Διευθύντρια: Ναι, έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.
Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.
Λογιστής: Και εγώ αυτές τις επιφυλάξεις έχω.

Η επιχείρηση των Εσωτερικών Υποθέσεων και οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Τρίτης 21/5.

Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται και ο πολυδάπανος τρόπος ζωής του υποδιευθυντή της ΔΟΥ, ο οποίος έκανε ακριβές αγορές και ακριβά ταξίδια που δε συμβάδιζαν με τον μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου και μάλιστα τόσο η «εγκέφαλος» όσο και άλλα μέλη του κυκλώματος είχαν αρχίσει να φοβούνται ότι θα γίνουν αντιληπτοί από τις δικές τους κραυγαλέες σπατάλες:

Διευθύντρια ΔΟΥ: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες, ο υποδιευθυντής τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
Υπάλληλος ΔΟΥ: Σικάγο πήγε;
Διευθύντρια ΔΟΥ: Ναι
Υπάλληλος ΔΟΥ: Εσύ να τα δεις και εγώ
Διευθύντρια ΔΟΥ: Ναι
Υπάλληλος ΔΟΥ: Εσύ να τα δεις και εγώ
Διευθύντρια ΔΟΥ: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
Υπάλληλος ΔΟΥ: Πω και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Χίλια δώσε του. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

Σε ορισμένες επικοινωνίες μάλιστα ακόμα και η προϊσταμένη εμφανίζεται να σχολιάζει την… πλούσια ζωή που κάνει συνεργός της.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ: Δε μου λες ο… τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Σικάγο πήγε;
ΠΡOΪΣΤΑΜΕΝΗ: Ναι.
ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Εσύ να δεις κι εγώ.
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
MEΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Πω… και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Xίλια δώστου και βάστα το χιλιάρικο.

Μετά τη σύλληψη και τις αποκαλύψεις της δράσης του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας, κατέθεσε στις Αρχές ένας ακόμη επιχειρηματίας.

«Περίπου τον Οκτώβριο του 2023, το λογιστήριο της εταιρείας μου έκανε αίτημα στη ΔΟΥ Χαλκίδας προκειμένου να εισπράξει επιστροφή φόρου, ύψους περίπου 90.000 ευρώ.

Μετά από κάποιες μέρες, αρχές Νοεμβρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου μία υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας και μου ζήτησε να γίνει ένα ραντεβού στην έδρα της εφορίας για να εξεταστεί το αίτημα της εταιρείας μου.

Εγώ επειδή δεν ήξερα τι μπορεί να χρειαστεί σε αυτό το ραντεβού επικοινώνησα άμεσα με τη λογίστρια της εταιρείας έτσι ώστε να με ενημερώσει τι χρειάζεται να έχω μαζί μου από έγγραφα κλπ. Εκείνη με τη σειρά της επικοινώνησε με την εφορία προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες».

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς «μετά από κάποια ώρα δέχτηκα ξανά κλήση στο κινητό μου από την 67χρονη υπάλληλο, η οποία φάνηκε εκνευρισμένη που απευθύνθηκα στη λογίστριά μου, απαιτώντας ουσιαστικά να μεταβώ ο ίδιος στην εφορία, χωρίς να επικοινωνήσω αυτό το θέμα πουθενά.

Την επόμενη μέρα πήγα στην ΔΟΥ Χαλκίδας όπου συνάντησα την 67χρονη στο γραφείο της.

Εκεί μεταξύ άλλων μου είπε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα και ότι ουσιαστικά αυτές τις υποθέσεις η συγκεκριμένη εφορία της καθυστερεί πάρα πολύ. Επειδή δεν επρόκειτο για μικρό ποσό και ήταν χρήματα που δικαιούμαι τη ρώτησα τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να προχωρήσει η διαδικασία. Σε αυτό το σημείο μου είπε να πάμε μαζί στο γραφείο της διευθύντριας προκειμένου να γνωριστούμε και να δούμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι σχετικά με την υπόθεση μου».

Οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεσκονίζουν τα αρχεία της ΔΟΥ, ενώ την ίδια ώρα οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η διαδικασία προκειμένου να τεθούν σε αργία.

Έλεγχος σε βάθος πενταετίας

Σχετικά με τη ΔΟΥ Χαλκίδας, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για:

  • Επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ
  • Πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας
  • Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για την αποσύνδεση των ελεγκτικών και εισπρακτικών διαδικασιών από την επαφή με τις εφορίες.

Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο πρωτοκολλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23/5, η Αρχή για το Ξέπλυμα, ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων της εφορίας Χαλκίδας για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητες τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίηση τους.

Σήμερα οι απολογίες

Σήμερα, Παρασκευή 24/5 το πρωί, μετά την προθεσμία που έλαβαν, αναμένεται να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή στη Χαλκίδα οι πέντε εφοριακοί και οι δύο λογιστές που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Και οι 7, όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για την 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δε συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.