Χαλκιδική: Απέδρασε 26χρονη που κατηγορείται για κλοπή «μαμούθ» από κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο

Την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέα

Χαλκιδική: Απέδρασε 26χρονη που κατηγορείται για κλοπή «μαμούθ» από κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο

Aπέδρασε μία 26χρονη το βράδυ της Κυριακής (26/3) από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας, η οποία κατηγορείται για κλοπή «μαμούθ» από κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της νεαρής γυναίκας είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την απολογία της στον ανακριτή και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, μέχρι τη μεταγωγή της στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η 26χρονη κατάφερε να «ξεγλιστρήσει» από τους αστυνομικούς και να γίνει «καπνός» λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζήτησε να την οδηγήσουν στην τουαλέτα του ισόγειου Αστυνομικού Τμήματος και τότε κατάφερε να το σκάσει από το παράθυρο.

Άμεσα μόλις έγινε αντιληπτή η απόδρασή της, σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της, ωστόσο χωρίς μέχρι στγμής αποτέλεσμα.

Η 26χρονη που κατάφερε να δραπετεύσει, κατηγορείται ότι το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου του 2022, παραβίασε κοσμηματοπωλείο σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην οικία της Ελληνίδας ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως εξακριβώθηκε, την 17η Νοεμβρίου, παραβίασε την οικία, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε η 26χρονη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στην κατοχή της βρέθηκε αντικλείδι της οικίας του θύματος της ληστείας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της δράστιδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλειδιά, μεταξύ των οποίων αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για τον μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατέβαλε χρηματικό ποσό 11.000 ευρώ για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.