ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χαλκιδική: Κύκλωμα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τον αρχαιοκάπηλο με τα 445 αρχαία αντικείμενα

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου

Χαλκιδική: Κύκλωμα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τον αρχαιοκάπηλο με τα 445 αρχαία αντικείμενα

Μέλος κυκλώματος, εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου πως είναι ο Έλληνας που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, (6/3) όταν στον χώρο της επιχείρησης που διατηρεί σε περιοχή της Χαλκιδικής βρέθηκαν κρυμμένα 445 αρχαία αντικείμενα.

Οι δυο ανιχνευτές μετάλλων που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και κατασχέθηκαν μαζί με ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης, δείχνουν ότι τα 49 αρχαία νομίσματα, τα 21 αρχαία αντικείμενα και κοσμήματα και τα 375 κεραμικά θραύσματα αγγείων και κεραμίδων που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν, προέρχονται από λαθρανασκαφές που είχε διενεργήσει μόνος ή με συνεργούς του.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους χώρους όπου έγιναν οι λαθρανασκαφές και “ξεσκονίζουν” χειρόγραφες και ηλεκτρονικές σημειώσεις του δράστη, για να βρουν με ποιους ερχόταν σε επαφή για να πουλήσει τις αρχαιότητες.

Στο μεταξύ, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου, που του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και θα απολογηθεί στον ανακριτή. Xalkidiki-arxaia3__1_ Xalkidiki-arxaia__1_

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.