ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χανιά: 25χρονος κυνηγός πυροβόλησε θηροφύλακες που πήγαν να τον συλλάβουν

Τι είπε στην απολογία του

Χανιά: 25χρονος κυνηγός πυροβόλησε θηροφύλακες που πήγαν να τον συλλάβουν

Ένοχος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης -και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως πρωτόδικα – κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο δυτ. Κρήτης στα Χανιά, ένας 25χρονος που πυροβόλησε εναντίον των θηροφυλάκων που τον συνέλαβαν να κυνηγάει παράνομα, στο Λαφονήσι, αργά το βράδυ της 25ης Απριλίου 2019.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, από το περιστατικό ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν οι θηροφύλακες, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως έστρεψε την καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος τους πάνω στον πανικό του όταν είδε τον προβολέα και χωρίς να αντιληφθεί ότι ήταν θηροφύλακες.

Ο 25χρονος καταδικάστηκε ακόμα για οπλοχρησία αλλά και παράνομη οπλοφορία γιατί παρότι είχε άδεια για την καραμπίνα την έφερε σε περιοχή που απαγορευόταν η θήρα όπως και για το αδίκημα της αντίστασης κατά την σύλληψή του.

«Πυροβόλησε αδιακρίτως προς τη μεριά των θηροφυλάκων αλλά προς το έδαφος. Προφανώς τρόμαξε και ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και πάνω στον πανικό του δεν είχε σκοπό να σκοτώσει», υποστήριξε η εισαγγελέας στην πρότασή της σημειώνοντας πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Συγνώμη γι’ αυτό που περάσανε δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανένα. Είχα βγει μήπως πιάσω κανένα λαγό. Όταν είδα τα φώτα πανικοβλήθηκα, το μυαλό μου πήγε στο κακό. Πυροβόλησα στον αέρα. Όλα έγιναν αστραπιαία», σημείωσε ο 25χρονος στην απολογία του, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βιου και της μετεφηβικής ηλικίας και του απορρίφθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη μεριά του ο ένας εκ των θηροφυλάκων, σε βάρος του οποίου στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε προς το μέρος του και κάτω και ότι θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί αν όχι σκοτωθεί αν δεν έπεφτε για αποφύγει τη βολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.