ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χανιά: Ξεκίνησε η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 19χρονου από ιερείς

Το κατηγορητήριο που προκαλεί φρίκη

Χανιά: Ξεκίνησε η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 19χρονου από ιερείς

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου άρχισε σήμερα η δίκη των 5 κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμού του 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων.

Ο 19χρονος από τον Πλατανιά Χανίων, ζούσε την απόλυτη κόλαση στα χέρια τους, αφού φέρονται να κατηγορούνται για δεκάδες βιασμούς του.

Κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας του, ιερείς, αδερφός του ενός ιερέα και ένα άλλο άτομο, με ηλικίες από 42 έως 72 χρονών.

Το κατηγορητήριο που προκαλεί φρίκη

Ο εισαγγελέας απαρίθμησε τις εξής κατηγορίες:

Ο 68χρονος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 19χρονου 20 φορές και για ομαδικό βιασμό 2 φορές.

Ο 67χρονος πατέρας κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.

Οι υπόλοιποι τρεις, ο 72χρονος ιερέας, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του, κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς βιασμούς του 19χρονου.

Αρνούνται τα πάντα

Το δικαστήριο ρώτησε τους κατηγορουμένους τι δηλώνουν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 67χρονος δήλωσε: “Τα πάντα είναι ψέματα”. Ο πατέρας δήλωσε: “Όποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή”.

Ο 72χρονος ιερέας υποστήριξε πως «όλα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» ενώ ο 44χρονος ιερέας πως «είμαι κατηγορηματικά αθώος». Αθώος δήλωσε και ο αδερφός του.

Το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα αιτήματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους και αφορούν στη μη παρουσία του 19χρονου στη διαδικασία καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επιβαρυντική για τον ίδιο, στην εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών και στη διακοπή σήμερα της διαδικασίας προκειμένου ο δικηγόρος του πατέρα ο οποίος διορίστηκε σήμερα από το δικαστήριο να μπορέσει να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για την Τετάρτη στις 9.00, ενώ αποφάσισε ότι αύριο θα εξεταστεί τελικά ο 19χρονος Γιάννης. Για το αν θα γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών θα αποφασιστεί αύριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων έχουν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στην πλευρά του 19χρονου, ενώ παράλληλα υπάρχει και έντονη αστυνομική παρουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.