
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας υπόθεση τηλεφωνικής απάτης που σημειώθηκε στις 20 Μαΐου σε περιοχή των Σερρών, με θύμα μία 79χρονη γυναίκα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου, τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεργός του – ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμη- επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη, παριστάνοντας υπάλληλο της εφορίας.
Με πρόσχημα δήθεν διαδικασία καταγραφής πολύτιμων αντικειμένων, την έπεισε να παραδώσει τα κοσμήματά της σε άτομο που παρουσιάστηκε ως «βοηθός» του, προκειμένου να φωτογραφηθούν και να καταχωρηθούν.
Με αυτό το τέχνασμα, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα αξίας περίπου 2.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο 21χρονος.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για την ταυτοποίηση του συνεργού του όσο και για πιθανή εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.