Υπόθεση bullying στον Εύοσμο: Σοκάρει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης

Οι ανήλικες έστησαν «καρτέρι» στην 14χρονη και της επιτέθηκαν στην πλατεία Ευόσμου

Υπόθεση bullying στον Εύοσμο: Σοκάρει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης

Τον εφιάλτη που ζούσε ένα κορίτσι 14 ετών στα χέρια συμμαθητριών της η οποία καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε δύο φορές ενώ παράλληλα δεχόταν σκληρό bullying, μέσα αλλά και έξω από το σχολείο, έφεραν στο «φως» οι γονείς της.

Μάλιστα, βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό της από ανήλικα κορίτσια, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφού οι ανήλικες το δημοσίευσαν στο TikTok.

Οι ανήλικες έστησαν «καρτέρι» στην 14χρονη και της επιτέθηκαν στην πλατεία Ευόσμου, με τη μια να την τραβάει από τα μαλλιά και να την ρίχνει κάτω, ενώ μια άλλη ανήλικη κατέγραφε την επίθεση με το κινητό της.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χατζάκος, οι γονείς του 14χρονου κοριτσιού θα κινηθούν νομικά για τους δυο ξυλοδαρμούς σε βάρος του παιδιού.

Στόχος τους είναι να εντοπιστούν οι ανήλικοι δράστες και να σταματήσει επιτέλους ο εκφοβισμός του παιδιού τους.

«Στην τελευταία περίπτωση η δράστιδα ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok και φαίνεται να πιάνει από τα μαλλιά την 14χρονη, να την ρίχνει στο έδαφος και να της καταφέρνει χτυπήματα.


Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία του Ευόσμου, πίσω ακριβώς από το δημαρχείο. 

Η εντολέας μου βρίσκονταν σε μια πιτσαρία και μια ομάδα 10-12 ατόμων την τράβηξαν έξω, την έσυραν στον χώρο αυτόν και η δράστιδα ξεκίνησε να την χτυπάει. 

Μια δεύτερη ανήλικη με το κινητό της τηλέφωνο βιντεοσκοπουσε την πράξη, ανεβάζοντας με θρασύτατο τρόπο το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα και διαπομπεύοντας πλήρως την εντολέα μου» ανέφερε ο δικηγόρος ο κ. Χατζάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δεύτερος ξυλοδαρμός σημειώθηκε ως «απάντηση» στην καταγγελία που είχε κάνει στην διεύθυνση του σχολείου για το πρώτο περιστατικό ξυλοδαρμού:

«Η εντολεας μου είναι μια πολύ καλή μαθήτρια, με πολύ καλούς βαθμούς, ασχολείται με τη μουσική και δέχεται bullying με βάναυσο τρόπο. 

Πλέον δε μπορεί καλά – καλά να πάει στο σχολείο, καθώς φοβάται μην ακολουθησουν και άλλα περιστατικά» αναφέρει ο δικηγόρος και εξηγεί ότι η 14χρονη  «είναι πλήρως τρομοκρατημένη, σε κατάσταση πανικού και σε σοκ». 

Όπως λέει, «ουσιαστικά η μαθήτρια ήθελε να κρύψει το περιστατικό, όμως έπεσε εις γνώση της οικογένειας το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι. 

Μάλιστα, στο πρώτο περιστατικό, προσπάθησε να την προστατεύσει μια συμμαθήτριά της η οποία μπήκε μπροστά με το σώμα της, όμως δέχθηκε και η ίδια επίθεση».

Με επιστολή της η μητέρα είχε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης, για τα περιστατικά, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για καταγγελία και ζητούσε να ληφθούν μέτρα για να μην φοβάται πλέον το παιδί της να πάει στο σχολείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.