ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Υπόθεση Γ.Καλλιάνου: Ο Α.Γεωργίαδης διέταξε ΕΔΕ για το «φακελάκι» στον καθηγητή αγγειοχειρουργικής στο Αττικόν

Διαψεύδει ο γιατρός ότι πήρε «φακελάκι» από τη μητέρα του βουλευτή της ΝΔ

Υπόθεση Γ.Καλλιάνου: Ο Α.Γεωργίαδης διέταξε ΕΔΕ για το «φακελάκι» στον καθηγητή αγγειοχειρουργικής στο Αττικόν

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις αποκαλύψεις του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου πως η οικογένειά του έδωσε φακελάκι σε καθηγητή Αγγειοχειρουργικής στο Αττικόν που παρακολουθούσε τον πατέρα του.

«Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την απώλεια του πατέρα του. Ο Υπουργός Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες. Τονίζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους γιατρούς και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη.

Όπως δήλωσε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου για το «φακελάκι» που έδωσε στον γιατρό «το πήρε ευχαρίστως». «Το πήρε για να καλυτερεύσει την ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Χάσαμε δέκα μέρες που θα μπορούσε να ζει αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος. Δεν πρέπει να βάζουν ταμπέλες σε καθηγητές, όταν μπαίνει μέσα ο καθηγητής και σφυρίζει. Το πολύ άσχημο ήταν ότι του έκαναν την εγχείρηση στο κρεβάτι και δίπλα ήταν άρρωστος. Μπήκε ο γιατρός μέσα και μου λέει θα του κάνω τώρα την εγχείρηση και του είπα “άρα θα φύγετε”, μου απάντησε “όχι εδώ”. Μετά από 20 λεπτά μου είπαν μπείτε μέσα, είναι καλά. Ήταν το πόδι του μέσα στο αίμα, δεν υπήρχαν σεντόνια. Βίωσα πολύ άσχημες καταστάσεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαίωσε πως η μητέρα του έδωσε «φακελάκι» στον γιατρό. «Ένιωσε την ανάγκη να του δώσει ένα χρηματικό ποσό αντί να του κάνει ένα άλλο δώρο», είπε και πρόσθεσε: «Όταν πέθανε (σημ: ο πατέρας του), του έστειλα μήνυμα και του είπα ”το δώρο που σας έκανε η μητέρα μου να το επιστρέψετε” και μου απάντησε ”θα έπρεπε να ντρέπεστε”’».

Διαψεύδει ο γιατρός: «Δεν έλαβα φακελάκι, ως βουλευτής ο Καλλιάνος θα έπρεπε να αποτρέπει τέτοιες προσφορές»

Από την πλευρά του ο γιατρός διαψεύδει πως έλαβε χρήματα από τη μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου. «Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ», τόνισε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του. Επιπλέον υπογράμμισε με αιχμή πως ένας κοινοβουλευτικός «οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς».

«Ο εντολέας μας, Ι.Κ., σεβόμενος το πένθος της οικογένειας Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει καρτερικά τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του», αναφέρουν οι δικηγόροι του και προσθέτουν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όμως η όψιμη – ακραία – συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς. Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.