Υπόθεση Τοπαλούδη: Επανέναρξη της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της στο Εφετείο

Στους κατηγορούμενους είχαν επιβληθεί ισόβια και επιπλέον δεκαπέντε έτη κάθειρξης για το βιασμό της

Υπόθεση Τοπαλούδη: Επανέναρξη της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της στο Εφετείο

Αντιμέτωποι με δικαστές και ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αναμένεται να βρεθούν και πάλι σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το στυγερό έγκλημα είχε διαπραχθεί το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σε πρώτο βαθμό στους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης, έναν 23χρονο αλβανικής καταγωγής και έναν 24χρονο Ροδίτη, είχαν επιβληθεί ισόβια για τη δολοφονία της φοιτήτριας και επιπλέον δεκαπέντε έτη κάθειρξης για το βιασμό της. Δικαστές και ένορκοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό. Κάτι, που οι δυο κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να επιδιώξουν τώρα ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Αν το πετύχουν τότε η ποινή που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως δεν αποκλείεται να μειωθεί.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου αλλά διεκόπη έπειτα από αίτημα του νέου συνηγόρου του 23χρονου κατηγορούμενου, προκειμένου να του δοθεί χρόνος να μελετήσει τη δικογραφία. Η διακοπή της δίκης, τότε, είχε προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας της αδικοχαμένης φοιτήτριας. «Μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων. Στο πλευρό μάλιστα της οικογένειας Τοπαλούδη είχαν βρεθεί η Αννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι δυο καταδικασθέντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για τη συμμετοχή τους στο φρικτό έγκλημα, κάτι που δεν έκαναν στη πρωτοβάθμια δίκη, καθώς ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.

Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2018, όταν κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο της Ρόδου, ανέσυρε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη από την περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ, η άτυχη φοιτήτρια είχε βρεθεί στην εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια του κατηγορούμενου Ροδίτη στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκεί και οι δυο νεαροί την βίασαν και όταν η άτυχη κοπέλα προέβαλλε αντίσταση άρχισαν να την γρονθοκοπούν άγρια. Μόλις, δε, η 21χρονη τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, τότε οι δυο κατηγορούμενοι αποφάσισαν «από κοινού τη φυσική εξόντωσή της ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας». Ενώ η κοπέλα βρίσκονταν σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση άρχισαν να τη χτυπούν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι. Επιχείρησαν ακόμη να τη σκοτώσουν και διά στραγγαλισμού. Στη συνέχεια και ενώ η 21χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι την μετέφεραν στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μέτρων στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η κοπέλα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έριξαν στο νερό και η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. «Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», είχε καταθέσει στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό του θύματος.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι, είχαν επιδοθεί σε ένα απίστευτο πινγκ – πονγκ ανταλλαγής ευθυνών αναφορικά με τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του ρόλο …κομπάρσου στο φρικαλέο έγκλημα. Και οι δυο είχαν ισχυριστεί ότι δεν βίασαν την 21χρονη φοιτήτρια, ενώ είχαν αρνηθεί και την άγρια κακοποίησή της όπως και τη ρίψη της στη θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτος είχε απολογηθεί ο κατηγορούμενος Ροδίτης, ο οποίος είχε περιγράψει ένα άγριο έγκλημα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του μέσα στο ίδιο του το σπίτι αλλά ο ίδιος δεν είχε, όπως είχε ισχυριστεί, καμία συμμετοχή σε αυτό πέραν του ότι δεν προστάτεψε την κοπέλα! «Δεν τη βίασα, δεν την σκότωσα, δεν έκανα τίποτα κακό στην Ελένη» είχε αναφέρει στην απολογία του επιρρίπτοντας τα πάντα στον συγκατηγορούμενό του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, είχε υποστηρίξει ότι είχε δεσμό με την φοιτήτρια και ισχυρίστηκε πως ο Ροδίτης ήταν εκείνος που «άρχισε να μαχαιρώνει την Ελένη και να την χτυπάει με το σίδερο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.