Ζευγάρι καταγγέλλει την ύπαρξη κρυφής κάμερας σε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

Η παρατηρητικότητα του νεαρού «ξεσκέπασε» τη κρυφή κάμερα

Ζευγάρι καταγγέλλει την ύπαρξη κρυφής κάμερας σε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

Ένα ζευγάρι καταγγέλλει πως μέσα σε δωμάτιο ενοικιαζόμενων δωματίων υπήρχε κρυφή κάμερα  στην περιοχή της Αφύτου, στη Χαλκιδική.

Το νεαρό ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες πήγε στο δωμάτιο στις 29 Σεπτεμβρίου και εκεί ο νεαρός παρατήρησε, καθώς διαθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις,  ότι σε πρίζα του δωματίου υπήρχε μια συσκευή που έμοιαζε με κάμερα. Τότε ήταν που την έβγαλε από την πρίζα και την πήρε για να την ελέγξει. Όταν διαπίστωσε πως η συσκευή κατέγραφε εικόνα και ήχο, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της περιοχής, η 25χρονη κοπέλα εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης που διαθέτει στην ίδια περιοχή ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταλύματος.

Ο ίδιος φέρεται να προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την 25χρονη και τον 26χρονο σύντροφό της, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν πως ο σκοπός του ήταν να καταγράψει τις προσωπικές τους στιγμές.
Η καταγγελία στην αστυνομία έγινε μια ημέρα αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά, μόλις το νεαρό ζευγάρι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Τον εγκατέλειψαν οι εργαζόμενοι – Ξήλωσε τις πινακίδες

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία του ζευγαριού, ο ιδιοκτήτης φαίνεται πως έφτασε στους χώρους του καταλύματος και ξήλωσε όλες τις πινακίδες και τις επιγραφές με την επωνυμία από την είσοδο. Επιπλέον, εδώ και λίγες ημέρες έχει κλείσει το κατάστημα εστίασης που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης, καθώς, όπως αναφέρουν άνθρωποι της περιοχής, όλο το προσωπικό τον εγκατέλειψε μετά την καταγγελία του ζευγαριού και πλέον δεν τον στηρίζει κανένας στον τόπο μετά από αυτό που έγινε.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει στα χέρια της μόνο την επώνυμη καταγγελία του ζευγαριού, όμως ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πέσει περισσότεροι άνθρωποι θύματα του ξενοδόχου που μετέτρεψε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε «big brother». Επίσης, η κάμερα που παραδόθηκε από το ζευγάρι, έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνει «φύλλο και φτερό» και να διαπιστωθεί τι έχει καταγράψει και, φυσικά, πόσους ανθρώπους.

«Το θέμα στην τοπική κοινωνία ταλανίζεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Μάθαμε ότι βρέθηκαν κάμερες μέσα στα δωμάτια και άκουσα ότι ήρθε η αστυνομία, τον πήρε για προανάκριση, έμεινε ελεύθερος, δούλεψε το μαγαζί, ωστόσο μάθαμε ότι τον εγκατέλειψε το προσωπικό του καταστήματος και έφυγαν όλοι. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς είναι από τα αδικήματα που είναι πολύ άσχημα για την κοινωνία», ανέφερε ο κοινοτικός σύμβουλος, Θωμάς Ζησόπουλος.

«Ακούσαμε ότι ο φίλος της κοπέλας γνώριζε από αυτά τα πράγματα, είχε σχέση με τα ηλεκτρονικά και επάνω στο πολύμπριζο βρέθηκε μια μικρή κάμερα σε ψείρες. Το κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης. Την κοπέλα την γνωρίζω και πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό άτομο, είχε σχέση με το παλικάρι που έμειναν μαζί και φέτος δούλευε στο μαγαζί του ιδιοκτήτη του καταλύματος. Ακούγεται ότι και άλλα άτομα από το κατάστημά του χρειάστηκαν δωμάτια και ήρθαν να μείνουν εδώ. Δεν ξέρω αν καταγράφηκαν ή όχι. Το προσωπικό αποχώρησε για λόγους ηθικής. Αυτός είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία και πρόκειται για ένα ευγενικό παιδί, πρόσχαρο κλπ», σημείωσε ο κ. Ζησόπουλος.

Τι δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, είδαν περιπολικά της αστυνομίας να φτάνουν στο κατάλυμα στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες έφτασε συνεργείο για να ξηλώσει τις πινακίδες με την επωνυμία της επιχείρησης.

«Μας είπαν ότι υπήρχαν κάποιες κάμερες στα δωμάτια και παρακολουθούσε τα ζευγάρια. Ήταν άτομα που ήταν στο εργασιακό του περιβάλλον. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν κάμερες σε όλα τα δωμάτια ή σε αυτά που έμενε το προσωπικό. Στο προσωπικό προσέφερε δωρεάν φιλοξενία και τα υπόλοιπα ήταν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη αναταραχή καθώς δεν το περίμενε κανένας, ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας. Η κοπέλα δούλευε στο μπαράκι που είχε ο ιδιοκτήτης. Μόλις έγινε το συμβάν, όλο το προσωπικό παραιτήθηκε και έκλεισε η μονάδα και το κατάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφύτου, Λεωνίδας Παπαβασιλείου.

«Ακούστηκε ότι ένας συγχωριανός μας, τοποθέτησε κάμερες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε και μαγνητοσκοπούσε και ηχογραφούσε στιγμιότυπα ζευγαριών. Ήρθε η αστυνομία και έκανε ελέγχους. Αυτός είναι ένα πολύ καλό παιδί που δεν είχε δώσει δικαιώματα πουθενά και σε κανέναν», ανέφερε, ο κ. Γιάννης Ανδρέου, κάτοικος της περιοχής.

Φωτογραφίες από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια xalkidiki_camera__1_ xalkidiki_camera__2_ xalkidiki_camera__3_ xalkidiki_camera__4_ xalkidiki_camera__5_ xalkidiki_camera__6_

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
xalkidiki_camera__7_
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.