Ζωγράφου: Εστία στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει στέκι κακοποιών – Εντοπίστηκαν όπλα (φώτο)

22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ζωγράφου: Εστία στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει στέκι κακοποιών – Εντοπίστηκαν όπλα (φώτο)

Σε στέκι κακοποιών είχαν μετατραπεί οι παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, καθώς κακοποιοί είχαν καταλάβει όλο τον 4ο όροφο, με την Αστυνομία να εντοπίζει όπλα και να προχωράει σε 22 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο που στεγάζεται η φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη στους Ζωγράφου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00.

Στις εικόνες διακρίνονται οι πόρτες που έσπασαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατά την έφοδο που πραγματοποιήσαν τα ξημερώματα στο χώρο. Όπως φαίνεται, οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έρευνα πόρτα-πόρτα στα δωμάτια της εστίας ενώ όπου δεν έβρισκαν ένοικο παραβίαζαν το οίκημα αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 22 άτομα από την εν λόγω επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή και τομ υπό κατάληψη χώρο. Συγκεκριμένα οι 13 έγιναν στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια.

Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Νωρίτερα, 30χρονος Αλβανός, επιτέθηκε με το κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο στο χώρο του Πανεπιστημίου προτού δεχθεί τα πυρά από το υπηρεσιακό της όπλο, διέμενε στο χώρο της εστίας και προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομικής έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα από την εν λόγω επιχείρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.