ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Έσπασε» τη σιωπή του ο 50χρονος που έκλεψε πίνακα του Πικάσο: «Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη»

«Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιο λάθος»

«Έσπασε» τη σιωπή του ο 50χρονος που έκλεψε πίνακα του Πικάσο: «Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη»

Πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο 50χρονος Γιώργος Σαρματζόπουλος που το 2012 έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη τρεις πίνακες αμύθητης αξίας, μεταξύ αυτών και ένας του Πικάσο, μίλησε πρώτη φορά για τους λόγους που έκανε την κλοπή.

“Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιο λάθος“, δήλωσε ο Γιώργος Σαρματζόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρο του, Σάκη Κεχαγιόγλου.

O 50χρονος υποστήριξε, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την παράνομη πράξη ήταν η επιθυμία του να μεγαλώσει τη συλλογή του, ενώ αρνήθηκε ότι αυτά τα εννιάμισι χρόνια, προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου του 2021, ο Γιώργος Σαρματζόπουλος περνούσε το κατώφλι του εισαγγελέα για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεκατέσσερις μήνες αργότερα είναι ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, καθώς το αίτημά του για αποφυλάκιση, έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.